NENAJAVLJENI POSJET

Pernar probao s učenicima ući u Sabor i naletio na živi zid

29.01.2017 u 17:01

  • +9

Ivan Pernar održao jednosatno predavanje srednjoškolcima ispred Hrvatskog sabora

Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Bionic
Reading

Ivan Pernar, saborski zastupnik organizirao je danas okupljanje srednjoškolaca pred Saborom s kojima je pokušao ući prostorije Sabora, ali kako dolazak djece nije bio najavljen, ulazak im nije dozvoljen

Sve to se događa nakon što je tijekom prošlog tjedna neovlašteno ulazio u srednje škole u Zagrebu, zbog čega je prijavljen svim mjerodavnim institucijama, uključujući i policiju. Svoje obraćanje prenosio je uživo na Facebook profilu gdje je nešto manje od sat vremena, a govorio je o lošem obrazovnom sustavu i ispiranju mozga od strane HDZ-a, SDP-a, Vlade i medija.

Kako je dio medija naveo da je Pernaru onemogućen ulaz u Sabor regirali su s Markova trga priopćenjem u kojem su naveli kako je Pernar višekratno je tijekom nedjeljnog poslijepodneva ulazio i izlazio iz zgrade.

'Ulaz okupljenim srednjoškolcima, pak, nije omogućen iz nekoliko razloga: posjete skupina građana, osnovnoškolaca, srednjoškolaca, studenata i stranih državljana potrebno je unaprijed najaviti nadležnoj Službi za građane, koja je zadužena za koordinaciju termina dolaska, organizacije razgledavanja zgrade Sabora uz stručno vodstvo, praćenja rada plenarne sjednice s posjetiteljske galerije u Sabornici i sl. Posjeti se organiziraju isključivo radnim danom, izuzev u slučajevima najavljenog Dana otvorenih vrata Hrvatskoga sabora kada se organizira tijekom vikenda. Posjeti skupina (malodobnih) učenika organiziraju se isključivo u koordinaciji sa školama koje ti učenici pohađaju i u pratnji ovlaštenih djelatnika škole koji unaprijed dostavljaju popise imena i prezimena učenika te imena i prezimena nastavnika', navodi se u priopćenju iz Sabora.