VEZA SA SVIJETOM

Portal HND-a odsad i na engleskom jeziku

16.07.2016 u 23:22

Bionic
Reading

Portal Hrvatskog novinarskog društva (HND) dobio je svoju inačicu na engleskom jeziku te će putem online platforme hnd.hr međunarodni dionici i javnost moći dobiti pravodobne informacije o zbivanjima u medijima i novinarskoj profesiji u Hrvatskoj, priopćila je u subotu ta novinarska organizacija

hnd.hr prenosit će na engleskom jeziku najvažnije vijesti iz područja medija i novinarstva u Hrvatskoj, priopćenja, obavijesti o radu i projektima HND-a. Tu su, napominje HND, informacije o događajima u Novinarskom domu, informacije o Centru za zaštitu slobode izražavanja te mnoge druge servisne informacije.

Izradu portala potpisuje Ide3, za prijevode je zadužena Vesna Arsovski, a za sadržaj Ema Tarabochia i Ivica Buljan.

HND će, najavljuje ta organizacija, nastaviti s razvojem dvojezične online platforme kroz nove projekte u ovoj i 2017. godini. Do travnja 2017. u planu je proširenje platforme specijaliziranom stranicom koja će novinarima nuditi sve informacije o mogućnostima financiranja novinarskih i medijskih projekata iz domaćih i stranih fondova, uz online i offline asistenciju u apliciranju i njihovom provođenju.