ZADRŽANA RADI OPREZA

Zarazila se beba stara tek pet dana

14.11.2009 u 18:18

Bionic
Reading

Bebu staru samo pet dana dovezli su u noći na subotu u Kliniku za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević. Imala je temperaturu, a nalazi su pokazali da je pozitivna na svinjsku gripu. Beba je dobro, a u bolnici su je zadržali isključivo zbog njene dobi i radi opreza

Nagađa se kako se zarazila pri porođaju, od majke ili drugih rodilja. U bolnicu je u petak primljeno još dvoje ljudi u kritičnom stanju. Na respirator je priključeno devetero ljudi, od kojih jedna djevojčica od 10 godina, koja ima tumor na mozgu i često ima respiratornih problema. Njeno stanje je bilo bolje.

Jedan pacijent priključen je na uređaj Ecmo, koji zamjenjuje funkciju pluća, a jedan drugi priključen je i na respirator i na dijalizu jer su mu zbog gripe zakazali bubrezi.

'Imali smo pacijenta od 70 godina, koji je bio na respiratoru, u teškom stanju. Njegovo se stanje znatno popravilo pa smo ga maknuli s respiratora i premjestili s intenzivne na drugi odjel', rekao je ravnatelj bolnice Antun Beus. Dodao je kako pacijent nema više temperaturu i kako se odlično oporavlja. U bolnici je dosad izliječeno osmero ljudi, od kojih su neki već pušteni na kućnu njegu.