ILI VEĆINA ILI IZBORI

Petrov HDZ-u: Pokažite te svoje mostovce, mi ćemo poginuti jedan za drugoga!

09.06.2016 u 15:57

Bionic
Reading

Neka HDZ pokaže 'svojih' 76 zastupnika ili neka ponude Karamarka, poručio je vidno uzrujan šef Mosta i potpredsjednik Vlade Božo Petrov, kazavši kako 'više ne zna ni zašto je nudio svoju glavu na pladnju', ali da su mostovci jedinstveni nakon što je HDZ-ov glavni tajnik Domagoj Ivan Milošević ustvrdio da HDZ ima dovoljno ruku za preslagivanje u Saboru i rekonstrukciju Vlade

'Dali smo više puta priliku HDZ-u da se stabilizira i otrpjeli šamare. Niti ja niti Orešković nismo odgovorni za ovu situaciju i nisam više ni siguran zašto sam na pladnju nudio svoju glavu', kazao je Petrov, okružen Mostovim zastupnicima i ministrima, čiju se izjavu moglo pratiti i u izravnom prijenosu N1 televizije. 'Po meni HDZ sad ima dvije opcije: da postoji tih 76 zastupnika ili da ponude Karamarka, a ja mislim da je vrijeme da se raspišu novi izbori', kazao je Petrov i odbio Karamarkovu ponudu da odstupe sva trojica te odustao i od svoje ranije nuđene ostavke.

'Za mene ovo nije HDZ, ovo su pojedinci privatizirali HDZ', istaknuo je Petrov, kazavši da više nema s kime razgovarati: 'Privatizirali su HDZ i sve su podredili svom interesu. Sve ovo je nastalo zbog jedne afere zbog koje se pozvalo na političku odgovornost gospodina Karamarka. S kime bismo trebali razgovarati?'

'Vrijeme je da se prekine sapunica. HDZ ima dvije opcije, a ako ne mogu nijedno ni drugo, vrijeme je za izbore. Nema više licitacija. Molim ih da okončaju ovu krizu - ako im treba, neka to završe u 24 ili 48 sati. Neka kažu koje su to ruke koje imaju. Neka se poslože i pokažu te ruke, neka dokažu da ne blefiraju', poručio je šef Mosta.

'Ne znam što se više ima ponuditi. Oni su odgovorni. Neka pokažu tih 76 zastupnika ili neka povuku Karamarka i daju novog potpredsjednika', opetovao je Petrov, vidno uzrujan, a upitan za premijera, kazao je da Orešković radi u Vladi i vjeruje kako ćemo uskoro čuti i njegov odgovor iako je dosta toga što se vrti 'ispod razine predsjednika Vlade'.

Osvrnuo se, naime, na brojna imena, spinove, mnoštvo raznoraznih informacija i kombinacija koje su u međuvremenu izašle u javnost te naposljetku poručio: 'Nadam se da će prevladati razum i da će dati priliku Vladi. Ovu Vladu se ruši od samog početka. Neka se postroje u Saboru i neka se pokažu. Sa svojim mostovcima bio sam sinoć, znam kako dišemo, mi smo spremni poginuti jedan za drugoga, a ne prodati se, pogotovo ne interesnim pojedincima. Mi smo jedinstveni', poručio je Petrov.

Smatra, naime, da bi se u HDZ-u trebali ugledati na iskustvo SDP-ova šefa Zorana Milanovića - da Most nije na prodaju, a razlog da napusti Vladu Petrov više ne vidi: 'Sad ću zatražiti razlog zašto nakon svega ovoga trebam otići... kad nisam osjećao krivicu, bio sam spreman preuzeti krivnju, a oni su odlučili preslagivati većinu i rekli - ne treba nam Most.'

HDZ tvrdi da ima dovoljno ruku - blef ili...?

'Ova Vlada je došla u slijepu ulicu, a znamo kako se izlazi iz slijepe ulice. Očekujemo da premijer i oba potpredsjednika odu iz Vlade, a Karamarko i HDZ će reći tko će biti mandatar hrvatske Vlade. Imamo dovoljno ruku za preslagivanje i doći ćemo do nove, konstruktivne vlade', ustvrdio je, doduše, ne priloživši dokaze u prilog toj tvrdnji, glavni tajnik HDZ-a Domagoj Ivan Milošević.

Petrov i premijer Tihomir Orešković od jutra su na svojim radnim mjestima u Vladi, osim što je Petrov u jednom trenutku izašao pa se vratio taman nekako nakon Miloševićeve konferencije za medije, međutim novinari koji također dežuraju na Markovu trgu nisu zasad s njima uspjeli razmijeniti odgovore i pitanja ni o jučerašnjoj ponudi kolege im iz Vlade, prvog potpredsjednika i HDZ-ova šefa Tomislava Karamarka, koji je otvoriomogućnost da će on ipak odstupiti, ali samo ako i Orešković i Petrov odu iz VladeU međuvremenu, kao što se i očekivalo već neko vrijeme, Most je ostao kraći za tri zastupnika u Saboru, naime 'odmetnuti' Ivan Lovrinović, Juro Martinović i Ivica Mišić osnivaju vlastiti zastupnički klub u Saboru, a zahtjev za to danas je upućen u saborske službe, potvrđeno je Hini iz više izvora.

Trojac tu informaciju nije htio potvrditi ni opovrgnuti, a Lovrinović je najavio da će sutra na tu temu organizirati konferenciju za novinare. Međutim, na svojem je profilu na Facebooku već ranije dao naslutiti u kojem će pravcu krenuti.

431894,431912,431909,431842