ODLAZAK PREKO MOSTA

Lovrinović objavio znakovitu fotografiju, a poruka je...

09.06.2016 u 11:26

Bionic
Reading

Nakon što je sinoć na Facebooku označio Božu Petrova kao glavnog krivca za aktualnu krizu vlasti, ali i pozvao Tomislava Karamarka i Tihomira Oreškovića da odstupe, saborski zastupnik Mosta Ivan Lovrinović na istoj je društvenoj mreži promijenio jutros i naslovnu fotografiju na svojem profilu te prikazom svojega odlaska ili prelaska preko mosta izazvao niz komentara

'Mislim da bi uistinu najbolje rješenje za trenutnu političku krizu bio odlazak Oreškovića, Karamarka i Petrova. Voda se među njima zamutila, komunikacija nikakva pa nije logično očekivati da bi bilo kakav novi početak među njima bio moguć', napisao je Lovrinović na Facebooku, ali i zaključio da je 'upravo Božo Petrov najodgovorniji zašto je došlo do ove krize'.

Lovrinović je Petrova, između ostalog, optužio i da je 'izdao ekonomski program Mosta na temelju kojeg su dobili toliko mandata u Saboru, a ako nakon odlaska Karamarka Petrov bude inzistirao na obrani Oreškovića i svom ostanku u Vladi, to će značiti da on ima neke druge instrukcije, ciljeve i namjere te da je njegova spremnost da se žrtvuje za državne i nacionalne interese bila neiskrena'.

'Ako HDZ ne smije biti talac Karamarka, tada ni Most ne smije biti talac Petrova', zaključio je sinoć Lovrinović i prije nekoliko sati na svojem Facebooku opet bio aktivan objavivši fotografiju, koja bi mogla biti znakovita pa ne čudi da je izazvao niz komentara.

Prikazuje li fotografija Lovrinovićeva odlaska preko mosta njegov odlazak - 'znači li ona bijeg ili povratak', zapitali su Lovrinovića njegovi pratitelji na Facebooku. Ili pak ona znači da okreće leđa svojim glasačima? Pitaju se i čeka li ga možda Drago Prgomet raširenih ruku s druge strane? Ide li on to preko mosta ili gazi most, pitaju se drugi dok treći zaključuju da je shvatio koju igru igraju Petrov, Grmoja i ekipa.

Ima i onih razočaranih, neki se pitaju na kojoj je strani 'Grizli', a drugi zaključuju da je svojim ponašanjem 'uspio dokazati da je lošiji čovjek nego ekonomist što je pothvat jer lošijeg ekonomista od njega teško je naći'.


Lovrinović je, podsjetimo, već neko vrijeme jedan od trojice zastupnika na koje u Mostu, čega su svjesni, ne mogu pouzdano računati, a već kad se izglasavalo Vladu u Saboru počele su kružiti priče da se s Jurom Martinovićem i Ivicom Mišićem kani odvojiti od Mosta te čak i osnovati zaseban klub.

Trojac je, međutim, ostao uz Most, a premda su i Martinović i Mišić glasali za Vladu, Lovrinović je bio protiv. Kako će glasati u slučaju Karamarkova opoziva, nije se za razliku od spomenute dvojice kolega odmah izjasnio. Na tragu njegova poziva da trebaju odstupiti sva tri čelna čovjeka izvršne vlasti, razmišlja i Mišić koji je novinarima u Saboru danas kazao kako je 'najbolje za Hrvatsku da sva trojica odu iz Vlade. Ako su temelji narušeni, treba dati nove temelje'.