DEVET GODINA U ZATVORU

Norac neće tražiti pomilovanje od Mesića

12.11.2009 u 13:53

Bionic
Reading

Iako je stekao sve zakonske uvjete, Mirko Norac neće tražiti pomilovanje od predsjednika Stjepana Mesića. To je za Dnevnik.hr potvrdio njegov odvjetnik Željko Olujić koji ga je jutros posjetio u kaznionici u Glini

Podsjetimo, prije nekoliko dana, sam Mesić rekao je da su ispunjeni neki uvjeti koji nisu bili u vrijeme izricanja kazne generalu Mirku Norcu. 'Ako se bude uklopio, Mirko Norac ili netko drugi, ja ću reagirati', kazao je predsjednik Mesić.

U slučaju generala Norca nastupile su zakonske okolnosti za pomilovanje, jer se on u međuvremenu oženio i dobio dijete, a u siječnju 2010. navršit će se devet godina otkad je u zatvoru. No Željko Olujić i najavio je proteklih dana da će odluku o pomilovanju donijeti sam Norac. Očito je zbog nekih osobnih motiva Norac odlučio da ne želi moliti Mesića.

Do sada Olujić nije razgovarao s Norcem o pomilovanju, jer su bili koncentrirani na žalbeni postupak na nepravomoćnu presudu od sedam godina zatvora za Medački džep, o čemu će se sljedeći tjedan očitovati Vrhovni sud.