NEZAMISLIVA HRVATSKA

Jedini aktivni zastupnik iz 1. saziva Sabora: Tužan sam

30.05.2016 u 14:22

Bionic
Reading

Željko Jovanović, jedini aktivni zastupnik još iz prvog saziva Hrvatskog sabora 1990., na traženje novinara komentirao je, u povodu Dana Hrvatskoga sabora, krizu vlasti u današnjoj Hrvatskoj. Upitan osjeća li ponos ili sramotu, odgovorio je da osjeća tugu zbog toga što se građani Hrvatske u 21. stoljeću moraju boriti za ljudska prava

'Prije 26 godina zaista sam se osjećao ponosno. Mogu reći da se u zraku mogao osjetiti jedan optimizam, pozitivna energija za bolju Hrvatsku. Danas sam tužan. Ovo što danas imamo u Hrvatskoj, ovo što imamo u Hrvatskom saboru - vjerojatno nitko prije 26 godina nije mogao zamisliti da ćemo se danas ponovno boriti za ljudska prava, da će biti ugrožena prava nacionalnih manjina, novinara, civilnog društva', kazao je Željko Jovanović, bivši ministar znanosti, obrazovanja i sporta u Vladi premijera Zorana Milanovića, a danas saborski zastupnik SDP-a te predsjednik Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije.

Jovanović ističe da Hrvatska zaista može i zaslužuje bolje.

'Sve što se događa u vladajućoj većini dovoljan je razlog da što prije izađemo na nove izbore, da Hrvatskoj vratimo optimizam i nadu u bolju budućnost', zaključio je Jovanović.

Smatra li on da je ovo prvi i zadnji Dan Hrvatskog sabora u aktualnom, 8. sazivu Sabora?

'Mislim da ovaj saziv neće dočekati naredni Dan Hrvatskog sabora i to je dobro za Hrvatsku', odgovorio je Jovanović.

Upitan gdje je danas predsjednik SDP-a Zoran Milanović, Jovanović je odgovorio da mu nije poznato. 'Nisam vidio tko je sve u sabornici', kazao je Jovanović.

Prethodno, Željko Jovanović bio je saborski zastupnik u 1., 6. i 7. sazivu Hrvatskog sabora.