TIHA MISA

Petrov i Karamarko rame uz rame na obljetnici Oružanih snaga

28.05.2016 u 12:08

  • +6

Petrov i Karamarko poput 'dva stranca'

Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL

Bionic
Reading

Među uzvanicima na središnjoj svečanosti povodom 25. obljetnice formiranja Oružanih snaga našli su se i potpredsjednici Vlade Tomislav Karamarko i Božo Petrov, koji su cijelo vrijeme sjedili jedan do drugoga, ali nisu komunicirali

Središnja svečanost povodom 25. obljetnice formiranja Oružanih snaga ponovno je nakratko spojila ljute političke protivnike - Tomislava Karamarka i Božu Petrova. Prema protokolu, morali su sjediti jedan uz drugog, a sudeći prema fotografijama, taj zadatak teško im je pao. Cijelo vrijeme pravili su se kao da se ne poznaju i nisu progovorili ni riječ.  

Nakon prijepodnevnog postrojavanja na stadionu NK Zagreba u Kranjčevićevoj, svečanost se nastavlja u Športsko-rekreacijskom centru Jarun, gdje će se, uz cjelodnevni program, koji uključuje Taktičko-tehnički zbor naoružanja i opreme OS RH i MUP-a, izložbu iz Vojnog muzeja i muzeja MUP-a te koncert Jazz orkestra OS RH, održati i padobranski skokovi pripadnika OS RH i MUP-a, pokazne vježbe Zapovjedništva specijalnih snaga i MUP-a, prikaz ceremonijalnih radnji Počasno-zaštitne bojne te letački program akrobatske grupe 'Krila Oluje'.

Na programu će sudjelovati predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica OS RH Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner i predsjednik Vlade Tihomir Orešković.