MILIJAN BRKIĆ

'SDP je bacio Mostu mamac i on se uhvatio'

28.05.2016 u 00:40

Bionic
Reading

Milijan Brkić, glavni tajnik HDZ-a, u Dnevniku Nove TV komentirao je današnje glasanje Mostovih ministara za smjenu Tomislava Karamarka

'Ovakve stvari događaju se zbog pubertetskih poteza Mosta. Ako ste zajedno preuzeli odgovornost za upravljanje državom, morate preuzeti odgovornost i ako nešto ne ide dobro. Neki koji su tek sada došli na političku scenu, uče i pritom rade greške', kazao je Brkić u Dnevniku Nove TV

Poručio je da članovi oporbe nikako ne mogu shvatiti da su izgubili izbore.

SDP je Mostu bacio mamac na koji su se oni uhvatili. Podvalili su im kukavičje jaje. HDZ nikome neće dozvoliti ultimatume i ucjene, neće nam drugi birati izbornike i igrače s kojima ćemo igrati, nećemo birati novog potpredsjednika Vlade', naglasio je Brkić.

Rekao je kako će učiniti sve da ova vlada opstane i da će Mostu ukazati da idu krivim putem, ali i da ih nemaju namjeru razbijati.

'Ako ste zajedno preuzeli odgovornost za upravljanje državom, onda morate zajedno preuzeti odgovornost i ako neke stvari ne idu dobro. HDZ je najveća stranka u povijesti hrvatskog naroda i kao takva itekako ima političko iskustvo za upravljanje hrvatskom državom. A neki koji su tek sada došli na scenu, nažalost, polako se uče. A u tom učenju ponekad se rade i greške. Naš temeljni sporazum o suradnji s Mostom je odavno potpisan. U njemu su točno naznačeni odnosi, točno su naznačene odgovornosti i ovlasti svakog od nas. HDZ je do sada pokazao X puta političku odgovornost. Čak i na svoju vlastitu štetu, popuštajući kod nekih stvari, ali za uspjeh je potrebno dvoje. Nikad jedan sam ne može uspjeti ako jedan vuče nazad', misli Brkić.

S obzirom na to da je Petrov poručio da oni nisu za izbore i da se nadaju dogovoru, Brkića se pitalo kakav bi taj dogovor bio.

'Ne znam do kada će vrijediti taj stav Petrova jer čas je ovako, čas je onako. Dakle, HDZ je odgovorna stranka i sigurno ćemo napraviti sve, iscrpiti sve mogućnosti da Vlada opstane, da se krene napokon s tim reformama... Jednim dijelom se krenulo, drugi dio je jako usporen i već je dosta tih međusobnih prepucavanja na javnoj sceni. Idemo se uhvatiti u koštac s problemima', istaknuo je Brkić i dodao da se samo treba razgovarati zbog budućnosti Hrvatske.