PODOM DANA SLOBODE MEDIJA

Hasanbegović demantira: HND me nije pozvao na tribinu

02.05.2016 u 22:43

Bionic
Reading

Ministar kulture Zlatko Hasanbegović opovrgnuo je u ponedjeljak tvrdnju predsjednika Hrvatskoga novinarskog društva (HND) Saše Lekovića da se nije želio odazvati na tribinu posvećenu medijskim slobodama, ističući da Ministarstvo kulture poziv HND-a nije ni dobilo

'HND nije poslao poziv u ministarstvo', rekao je za Hinu Hasanbegović.

'Posljednji poziv iz HND-a u Ministarstvo kulture stigao je 21. listopada prošle godine, prethodnome ministru Berislavu Šipušu', istaknuo je ministar Hasanbegović. Dodaje da je to provjerio kod nadležnih službi u svome Ministarstvu.

Predsjednik HND-a Leković je na današnjoj tribini 'Problemi medijskih sloboda u Europi' održanoj u Novinarskom domu, rekao da se ministar kulture nije odazvao na poziv organizatora, ustvrdivši da se Hasanbegović i nova vlast oglušuju na razgovor o stanju u medijima.

Sutra se obilježava Svjetski dan slobode medija, a u HND će, među inim, biti održana videokonferencija na temu slobode medija i provjeravanja činjenica. Ministar kulture Hasanbegović kaže da bi na tu konferenciju došao 'i bez poziva', ali je spriječen jer odlazi na službeni put u BiH.