JOŠ PAR DANA

Kad nam napokon stiže malo sunca?

02.05.2016 u 09:43

Bionic
Reading

Do sredine tjedna vrijeme će u cijeloj Hrvatskoj biti promjenjivo s dosta oblaka i mjestimičnom kišom, koja će postupno prestati u srijedu poslijepodne. Od četvrtka će biti nešto sunčanije, a za vikend i malo toplije, unatoč sjevernim vjetrovima. Bura će podno Velebita u četvrtak imati olujne udare.

U utorak će posvuda biti promjenjivo oblačno, poslijepodne s kraćim sunčanim razdobljima. I dalje će biti nestabilno pa će mjestimice uz više oblaka biti moguća kratkotrajna kiša ili lokalni pljuskovi. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren sjeverac, a na Jadranu umjerena i jaka bura u priobalju, a sjeverozapadnjak na otvorenom. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 8 do 12, a na Jadranu od 13 do 16°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 14 do 19, a na Jadranu od 18 do 22 °C.

U srijedu će i dalje biti promjenjivo i nestabilno. Posvuda će biti promjenjivo do pretežno oblačno uz mogućnost za mjestimičnu kišu ili lokalne pljuskove. Prema kraju dana oborine će biti sve rjeđe, oblaka će biti manje, a moguća su i kraća sunčana razdoblja. U unutrašnjosti će puhati umjeren sjeverac, a na Jadranu umjerena i jaka bura i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 8 do 12, a na Jadranu od 12 do 16°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 12 do 17, a na Jadranu od 18 do 22°C.

U četvrtak će posvuda biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. Ponegdje uz više oblaka može pasti malo kiše, a moguć je i poneki pljusak. U unutrašnjosti će puhati umjereni sjeverac, a na Jadranu umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima te sjeverozapadnjak, uglavnom na otvorenom. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 8 do 11, a na Jadranu od 13 do 17°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 15 do 20, a na Jadranu od 19 do 23 °C.

U petak će posvuda biti djelomice, poslijepodne i pretežno sunčano. Tek ponegdje postojat će vrlo mala mogućnost za poneku kap kiše. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren sjeverac, a na Jadranu slaba i umjerena bura i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 8 do 12, a na Jadranu od 13 do 17°C. Najviša dnevna temperatura posvuda će se kretati od 19 do 23 °C.

Tijekom vikenda se ne očekuje promjena, pa će biti barem djelomice, na Jadranu i pretežno sunčano vrijeme te još malo toplije. Tijekom subote će još postojati mala mogućnost za poneki rijetki poslijepodnevni pljusak.