MILJENIĆ O SPEKULACIJAMA

'Ako se kandidiram za ustavnog suca, nadam se da ću dobiti 101 glas'

22.04.2016 u 11:58

Bionic
Reading

Iako se natječaj za izbor 10 sudaca Ustavnog suda otvara sutra i traje 15 dana, SDP i HDZ, prema pisanju pojedinih medija, već razgovaraju o konkretnim imenima budućih sudaca. Navodno je na oporbenoj listi i Orsat Miljenić koji se u Saboru osvrnuo na ta nagađanja

'Ne bih ulazio u te spekulacije. Ako ću se kandidirati, kandidirat ću se imenom i prezimenom, onime što sam do sada radio, uvjetima koje imam. Ako se kandidiram, nadam se da ću dobiti 101 glas', rekao je Miljenić.

Prema pisanju Jutarnjeg lista, vladajući i oporba su po pitanju usuglašavanja oko ustavnih sudaca već počeli govoriti i o konkretnim imenima. Na početnoj listi kandidata HDZ-a, prema neslužbenim informacijama, dvoje je sadašnjih sudaca Ustavnog suda, Snježana Bagić i Mario Jelušić kojima HDZ želi povjeriti još jedan osmogodišnji mandat na Ustavnom sudu, zatim sudac kaznenog odjela Vrhovnog suda Branko Brkić, saborski zastupnik HDZ-a Davorin Mlakar, te bivši sudac zagrebačkog Županijskog suda, danas odvjetnik Miroslav Šumanović. Na oporbenoj listi kandidata za Ustavni sud koja je procurila do Jutarnjeg lista čak je troje saborskih zastupnika SDP-a: Josip Leko, Ingrid Antičević Marinović i Orsat Miljenić te dvoje odvjetnika, Lovorka Kušan i Rajko Mlinarić.