NUKLEARNI OTPAD

Milaković se pohvalio da su produljili raspravu o Trgovskoj gori

07.04.2016 u 17:21

Bionic
Reading

Zamjenik gradonačelnika Vukovara iz redova srpskog naroda i disident iz SDSS-a Srđan Milaković pohvalio se time da je produljena javna rasprava oko gradnje odlagališta nuklearnog otpada na Trgovskoj gori kod Dvora na Uni

'Ono što smo željeli to smo i postigli. Problem smo aktualizirali i nadamo se rješenju u interesu našeg naroda u Dvoru', napisao je Milaković na Facebooku.

Državni zavod za radiološku i nuklearnu sigurnost objavio je produljenje Javne rasprave o Strateškoj studiji utjecaja na okoliš i nacrtu prijedloga Nacionalnog programa provedbe Strategije zbrinjavanja radioaktivnog otpada, iskorištenih izvora i istrošenog nuklearnog goriva (Program za razdoblje do 2025. s pogledom do 2060. godine).

Zainteresirana javnost može svoje prijedloge, mišljenja i primjedbe na Stratešku studiju i nacrt prijedloga Nacionalnog programa dati do 6. svibnja na e-mail adresu: dzrns@dzrns.hr. ili na nizu adresa koje možete pronaći ovdje.

Istovremeno traju konzultacije s Bosnom i Hercegovinom te Republikom Slovenijom u skladu s Protokolom o strateškoj procjeni okoliša Konvencije o procjeni utjecaja na okoliš preko državnih granica (ESPOO konvencija).

Podsjetimo, tportal je već pisao da je odlagalište nuklearnog otpada kod Dvora na Uni postalo poligon za politički obračun između sadašnjih i bivših članova Srpske samostalne demokratske stranke (SDSS) jer potonji smatraju kako aktualno vodstvo stranke na čelu s Miloradom Pupovcem ne zastupa interese Srba u Hrvatskoj.