SLABO PAMĆENJE

Karamarko spušta Orepiću, a fotku s Gotovinom koristio je kao reklamu

21.03.2016 u 12:38

Bionic
Reading

Odgovarajući na poruku koju mu je poslao ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić objavivši fotografiju druženja s generalom Antom Gotovinom, prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko u ponedjeljak je kazao da je i on bio s Gotovinom u petak na večeri pa se nije s njim slikao, pritom zaboravivši da je prije izbora fotografiju s generalom pretvorio u plaćeni oglas na Facebooku

'Vi mislite da je Gotovina imao majicu na kojoj piše da podržava Orepića? Mislim da nije', kazao je Karamarko novinarima. Mostov ministar unutarnjih poslova Orepić je u sukobu s Karamarkom. Orepić je javno izrazio sumnju da je tekst objavljen u Jutarnjem listu, u kojem ga se dovelo su vezu sa skrivanjem topničkih dnevnika, što je navodno naštetilo obrani generalne Gotovine u Haagu, čisto političko podmetanje.
Zbog toga je Orepić i objavio fotografiju druženja s generalom Gotovinom koje je Karamarko pokušao ironizirati kazavši da on takve fotografije ne objavljuje zadavši si tako još jedan autogol. Iza Orepića čvrsto stoji čelnik Mosta Božo Petrov. 'Meni je neprihvatljivo da uz fanfare i trube najavljujemo smjene i slično. O tome tko je veći prijatelj s nekom osobom, ne želim ulaziti u to', rekao je Petrov novinarima.

Podsjetimo, krajem kolovoza Karamarko se s Gotovinom 'slučajno' sreo na zadarskom Forumu i popio kavu. A na forumu su se slučajno našle i novinarske ekipe gotovo svih kuća u Hrvatskoj i slučajna kava postala je vijest dana u zemlji. Iako je tada izjavio da je do susreta starih prijatelja došlo slučajno i da HDZ-u ne treba generalov support za pobjedu na izborima, fotografiju s druženja kasnije je pretvorio u propagandni predizborni materijal.

Naslikavanje s Gotovinom nije rijetkost kod hrvatskih političara koji nastoje ukrasti njegov djelić slave i poštovanja koje uživa u narodu.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić također se prije izbora sjetio se da bi generala Gotovinu trebalo proglasiti počasnim građaninom Zagreba. Ni SDP-ovci nisu imuni na pokušaje iskorištavanja generalove karizme. Tako ministar obrane Ante Kotromanović ne propušta pokazati da su Gotovina i on stari ratni prijatelji. Prošlog ljeta neposredno nakon Alke Kotromanović je uhvaćen okom fotoobjektiva u noćnom izlasku s generalima Gotovinom i Čermakom na otoku Hvaru.

Podsjetimo, i Zoran Milanović voli se družiti s Gotovinom. Kada su prosvjednici iz Savske 66 došli pred kuća vrata bivšeg premijera Milanovića, objavljena je informacija da je upravo tada Milanović jedrio s Gotovinom po Jadranu. Po potporu generala Gotovine otišla je i aktualna predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u jeku predizborne kampanje za predsjednicu.