REBIĆ UZVRAĆA UDARAC:

Slovenski biskupi, držite se one: 'Ne ukradi!'

02.11.2009 u 23:14

Bionic
Reading

Teolog Adalbert Rebić odgovorio je slovenskim biskupima koji kritiziraju priopćenje hrvatske komisije Iustitia et Pax smatrajući da nije posao Crkve da se upliće u granični spor između dviju država

ZAGREB - Mariborski nadbiskup Anton Stres, predsjednik slovenske Komisije za pravičnost, poslao je pismo hrvatskom kolegi, zagrebačkom pomoćnom biskupu Vladi Košiću, izražavajući žaljenje zbog izjave hrvatske komisije u vezi s arbitražnim sporazumom.

Slovenska Komisija misli da 'nije u njezinoj nadležnosti da se neposredno uključi u rješavanje spora i da zauzima konkretna stajališta o tome gdje i na koji način će biti određena granica'.

Službeni vrh Katoličke crkve u Hrvatskoj u ponedjeljak nije se htio očitovati na poruke slovenskih biskupa, no učinio je to teolog Adalbert Rebić, kojemu nije jasna reakcija slovenskih biskupa. Valjda, kaže, oni misle da nije problem posegnuti za tuđim teritorijem.

'Naša Komisija ima pravo upozoriti javnost na neke od opasnosti koje prijete arbitražom. Crkva ne može dopustiti da se Hrvatskoj oduzima teritorij. Jer, posezanje za tuđim teritorijem jednako je otimanju tuđih stvari, a to je po božjem zakonu zabranjeno. Božja zapovijed jasno kaže: Ne ukradi', komentirao je Rebić.