NIJE USTAŠKA KAPA

Hasanbegović: Riječ je o podvali i provokaciji!

10.02.2016 u 18:20

Bionic
Reading

Zlatko Hasanbegović, ministar kulture, tvrdi da je sporna fotografija objavljena u Novostima snimljena 1993. na splitskoj Rivi na manifestaciji 9. bojne HOS-a, postrojbe u sastavu 4. gardijske brigade Hrvatske vojske

'Ovo je još jedna u nizu podvala i provokacija kojima me se želi ljudski i moralno diskreditirati te politički likvidirati. Fotografija objavljena u tjedniku Novosti, glasilu Srpskog narodnog vijeća, na kojoj je i laiku vidljiva naknadna intervencija, nije snimljena 1996., već 1993. na splitskoj Rivi i manifestaciji 9. bojne HOS-a, postrojbe u sastavu 4. gardijske brigade Hrvatske vojske. Na slici prepoznajem dvojicu pripadnika te postrojbe i dijelove njihove službene odore. Podsjećam, riječ je o postrojbi čijim su poginulim pripadnicima prije nekog vremena Grad Split i gradonačelnik Baldasar otkrili spomenik. Sve ostalo su insinuacije koje nemam namjeru komentirati', odgovorio je Hasanbegović na upit tportala.

Hasanbegovića smo u telefonskom razgovoru upitali i za tvrdnje tjednika Novosti da je za časopis pisao i tekstove i da je naveden u impressumu kao član uredništva. 'Ako imaju te tekstove, neka ih objave', kazao je Hasanbegović za tportal.

Upitali smo ga misli li potegnuti neke pravne poteze protiv tjednika Novosti, no Hasanbegović je rekao da 'inače tome nije sklon'. 'Moram vidjeti što će objaviti', rekao je Hasanbegović za tportal.

Podsjetimo, na svojoj stranici na Facebooku tjednik Novosti objavio je naslovnicu novog broja koji izlazi u petak. Na njoj je fotografija osobe s ustaškom kapom, a Novosti navode da se radi o ministru kulture Zlatku Hasanbegoviću.