MINISTAR NA POTEZU

Novosti otkrile odakle im fotografija Hasanbegovića s ustaškom kapom

10.02.2016 u 18:28

Bionic
Reading

Tjednik Novosti na naslovnici novog izdanja, koje izlazi u petak, objavio je fotografiju iz 1996. na kojoj je osoba koja pozira sa ustaškom kapom. Novosti navode da se radi o aktualnom ministru kulture Zlatku Hasanbegoviću. Riječ se o fotografiji objavljenoj u časopisu 'Nezavisna Država Hrvatska' koji se može naći u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, kaže za tportal glavni urednik Novosti Ivica Đikić

Naslovnica sutrašnjih Novosti objavljena je na stranici tog časopisa na Facebooku, a na njoj je fotografija koja, kako se navodi, prikazuje aktualnog ministra kulture Zlatka Hasanbegovića koji se 1996. fotografirao s ustaškom kapom.

Hasanbegović je, navodi se na stranici Novosti na Facebooku, u časopisu 'Nezavisna Država Hrvatska', u kojem je fotografija originalno objavljena, 'pisao i članke o ustašama kao herojima i mučenicima te o ujedinjenoj domovini od Mure, Drave i Drine do Jadranskog mora'.

'Do fotografije smo došli listajući časopis 'Nezavisna Država Hrvatska' u NSB-u. Radi se o glasilu Hrvatskog oslobodilačkog pokreta', kaže za tportal glavni urednik Novosti Ivica Đikić.

'Hasanbegović je u časopisu potpisan pod fotografiju, kao i Velimir Bujanec, koji je isto na fotografiji. Osim toga, Hasanbegović se u impressumu časopisa navodi kao član uredništva, a i pisao je tekstove za njega', kazao nam je Đikić.

Nije potpisano, dodaje, tko je snimio fotografiju. 'Časopis više izgleda kao neki fanzin nego ozbiljan list', kazao je Đikić za tportal.

O spornoj fotografiji priupitali smo i ministra Hasanbegovića, no na naše pozive nije odgovorio. Nije odgovorio ni na SMS, a upit je poslan i na Ministarstvo kulture, no do objave ovog teksta nismo dobili odgovor.

OD PETKA U PRODAJI: Zlatko Hasanbegović (na slici gore lijevo) fotografirao se s ustaškom kapom 1996. godine

Posted by Novosti on Wednesday, 10 February 2016