HDZ OŠTRO

'Milanović u svijetu nije imao ugled, bio je prolaznik'

17.01.2016 u 19:05

Bionic
Reading

Nakon što je Zoran Milanović gostujući na HRT-u kazao da mandatar Tihomir Orešković neće ni o čemu odlučivati, priopćenjem se oglasio HDZ

HDZ u priopćenju podsjeća kako je Milanović posljednjih dana nekoliko puta rekao da Orešković neće donositi nikakve odluke te da ga se ništa neće ni pitati.

Tihomir Orešković odlučuje više i brže nego što je Milanović u stanju i shvatiti. Novi je mandatar i prije nego je postao premijer otišao na sastanak sa stranim investitorima, te ih uvjerio u ozbiljnost mjera koje namjerava poduzeti, što Milanoviću nije pošlo za rukom pune četiri godine. Nažalost, u Kitzbuhlu je Orešković saznao i poražavajuće rezultate Milanovićeve četverogodišnje vladavine', stoji u priopćenju HDZ-a.

'Milanović te iste poslovne ljude, s kojima se sastao novi mandatar, sada pogrdno naziva gubernatorima, a kod istih tih 'gubernatora' u četiri godine zadužio je Hrvatsku za više od 100 milijardi kuna, a nas, našu djecu i unuke doveo u dužničko ropstvo iz kojeg nas sada mora izvlačiti nova Vlada mandatara Tihomira Oreškovića', kažu u HDZ-u.

'Kao pravi hrvatski gubernator, Milanović je Vladinim zrakoplovom letio radi privatnog zadovoljstva, sa svojim prijateljima tajkunima skijao je po mondenim skijalištima, njegovi prijatelji i članovi njegove partije državne rezidencije koristili su za privatna ljetovanja... a gubernatorske navike i život na visokoj nozi plaćali su porezni obveznici', kritizira HDZ.

Milanović u svijetu nije imao nikakav ugled. U međunarodnim krugovima bio je tek slučajni prolaznik. Umjesto da on i njegovi ministri odlaze u svijet, dovode investitore, poboljšavaju kreditni rejting i potiču ulaganja, u svijet je iz Hrvatske otišlo preko 100.000 mladih i obrazovanih ljudi u potrazi za boljim životom', zaključuje se priopćenju HDZ-a.