SUDSKA ODLUKA

Paliković-Gruden oklevetala Bandića

23.10.2009 u 15:09

Bionic
Reading

Potpredsjednica zagrebačke Gradske skupštine Morana Paliković-Gruden nepravomoćno je proglašena krivom i kažnjena sudskom opomenom zbog klevete gradonačelnika Milana Bandića

Sutkinja zagrebačkoga Općinskoga kaznenog suda Božica Barlović osudila je HNS-ovu gradsku vijećnicu zbog njezine izjave na stranačkoj konferenciji za novinare 2007. da Galjufova ulica postaje dvosmjerna samo zato što u susjednoj Babonićevoj živi Bandićeva kći. Vijećnica se pritom pozivala na anonimnu predstavku građana.

Po ocjeni sutkinje, tužena je kriva jer je objavila neprovjerenu informaciju koju je mogla i bila dužna provjeriti, a zbog njezina istupa, gradonačelnik se mogao osjetiti povrijeđenim.

Bandić se nije pojavio na objavljivanju presude, za razliku od tužene Paliković-Gruden, koja je najavila žalbu jer smatra da nije kriva. Rekla je kako ona nema mehanizama kojima bi provjeravala podatke iz anonimnih prijava građana te je izrazila nezadovoljstvo što sutkinja nije prihvatila nijedan njezin dokazni prijedlog.