HITNA OPERACIJA SRCA

Vukeliću ugrađena dva stenta

21.10.2009 u 09:09

Bionic
Reading

Ministar obrane Branko Vukelić doživio je srčani udar zbog kojega je hitno operiran i ugrađena su mu dva stenta. Prva liječnička pomoć pružena mu je u Općoj bolnici u Karlovcu, a oko 6.10 sati prebačen je zagrebačku KB Sestara milosrdnica

ZAGREB - 'Vukeliću je dijagnosticiran infarkt miokarda, te se pristupilo kateterizaciji srca i postavljena su 2 stenta. Nakon obavljenog operativnog zahvata stanje mu je stabilno', priopćio je Milinović.

Iz Vinogradske bolnice nije se mogla dobiti nikakva dodatna informacija o zdravstvenom stanju ministra Vukelića, osim da se nakon zahvata oporavlja u Koronarnoj jednici.

Glasnogovornik ministarstva obrane Goran Grošinić potvrdio je bolest Branka Vukelića te je kazao da je ministar trenutačno na liječenju zagrebačkoj KB Sestara milosrdnica. Stanje mu je stabilno, a trenutačno su pretrage u tijeku, iznio je Grošinić, piše Večernji list.

Srčanom udaru Branka Vukelića, kaže struka, mogla je kumovati najava ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka o obnovi istrage o Brodosplitu, aferi s kojom se povezivalo Vukelića dok je još bio ministar gospodarstva.

Ovog ljeta bio je u središtu afere oko izgradnje mosta i ceste prema rodnom selu u okolici Karlovca te su ga prozivali da je osigurao, mimo natječaja te objektivne potrebe toga kraja, izgradnju cestovne infrastrukture do lokala svoga brata. Ministar je sve ove optužbe odbacio, a premijerka Jadranka Kosor najavila istragu.