Hrvatska POPLAVA POD KONTROLOM

Sanirana cijev kod HNK u Zagrebu

Dovršena je sanacija magistralne cijevi vodovoda, koja je pukla kod Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) u Zagrebu, a do 19 sati sva kućanstva trebala bi imati vodu, priopćio je zagrebački Ured za upravljanje u hitnim situacijama

Magistralna cijev vodovoda, promjera 700 mm, ispred zagrebačkog HNK-a puknula je jutros oko 9 sati, a uzrok puknuća su građevinski radovi. Na teren su izašle tri ekipe koje su tijekom dana obavile sanaciju.

Glasnogovornica Policijske uprave zagrebačke Aleksandra Ljuba prijepodne je izvijestila kako je na istočnoj strani Trga maršala Tita, kod zgrade HNK-a, jutros oko 9 sati počela istjecati voda nakon što su radnici probili vodovodnu cijev ispitujući teren za podzemne garaže. Bez opskrbe vodom zbog toga su ostala kućanstva Gornjeg Prekrižja, Jurjevske i Šestinskog vrha.

Iz Zagrebačkog holdinga-Podružnice Vodoopskrba i odvodnja priopćeno je kako je istjecanje vode posljedica slučajnog probijanja magistralnog cjevovoda prilikom izvođenja pokusnih bušenja te da o pojedinostima tih radova Podružnica Vodoopskrba i odvodnja nema informacija.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još