TEŠKI UMIROVLJENIČKI DANI

Mesić s kriglom u ruci uživao na Oktoberfestu

30.09.2015 u 10:20

Bionic
Reading

Za razliku od većine hrvatskih umirovljenika koji jedva krpaju kraj s krajem, a o odlasku na kakav izlet ili odmor mogu samo sanjati listajući šarene kataloge koje im poštari ostave pored sandučića, bivši predsjednik Stjepan Mesić nema tih problema. Kao što je poznato, bivši predsjednik ima doživotno pravo na Ured na trošak poreznih obveznika, a u posljednjih pet godina na njegovo funkcioniranje potrošeno je 3,9 milijuna kuna

I dok rijeke izbjeglica hrle iz Hrvatske u Njemačku, a dio ih završi i u najbogatijoj pokrajini Bavarskoj, Mesić uživa na Oktoberfestu u Münchenu. Kakve sad veze imaju izbjeglice, Oktoberfest i Mesić, pitate se.

U principu nikakve osim ako niste gledali središnji Dnevnik HRT-a u kojem je Jozo Ćurić radio prilog o izbjeglicama koje dolaze u Njemačku, problemima kamo ih smjestiti, da bi sve na kraju završilo pod šatorom Oktoberfesta.

A tamo s kriglom u ruci Stjepan Mesić nazdravlja s prijateljem Tomislavom Antunovićem, biznismenom koji mu je davao poguranac u kampanjama, a ovaj mu se odužio kad je odlazio s Pantovčaka odlikovavši ga Redom Danice Hrvatske s likom Blaža Lorkovića za osobite zasluge u gospodarstvu. U njihovu društvu našao se i Ivan Sadrić iz Hrvatske zajednice u Münchenu koji je u prilogu HRT-a dao izjavu o tome kako Hrvati iz Bavarske pomažu u izbjegličkoj krizi.

Što je Mesić radio u Bavarskoj, osim što je ispijao pivo, u prilogu nismo doznali. No zato znamo da je od 3,9, već spomenutih milijuna kuna 2,6 otišlo na za režije, putovanja, intelektualne usluge, promidžbu, reprezentaciju... Živjeli!

U pokušaju da doznamo kojim je povodom Mesić bio u Münchenu, je li ondje boravio privatno ili poslovno, kontaktirali smo njegov Ured, ali na telefonske pozive nitko nije odgovarao, a do zaključenja teksta odgovor na mail nije stigao.