KRATKO OSVJEŽENJE

Krajem tjedna predah, za vikend ponovno vrućine

06.07.2015 u 10:29

Bionic
Reading

Toplinski val koji je ovih dana zahvatio Hrvatsku u četvrtak i petak nakratko će ublažiti dolazak sjevernih vjetrova i naoblake. Temperature će pasti za nekoliko stupnjeva, no već za vikend ponovno nam stiže južina i novi rast temperatura

U utorak će posvuda biti pretežno sunčano s malom do umjerenom naoblakom te još toplije. U zapadnoj unutrašnjosti, Gorskom kotaru, Lici i zaleđu Dalmacije postoji mala mogućnost za jači razvoj oblaka i poneki grmljavinski pljusak. Posvuda će puhati slab vjetar promjenjiva smjera. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 18 do 23, a na Jadranu od 22 do 27°C. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 32 do 37°C.

U srijedu će i dalje posvuda biti pretežno sunčao, vedro i vrlo vruće. Krajem dana u središnjoj i gorskoj unutrašnjosti te u unutrašnjosti Istre, uz više oblaka, mjestimice su mogući lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom, a ponegdje je lokalno moguća i izraženije nevrijeme. Puhat će slab i umjeren jugozapadnjak, na Jadranu i jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 18 do 23, a na Jadranu od 23 do 27°C. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 31 do 36, a u Slavoniji do 38°C.

U četvrtak će u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu biti djelomice sunčano, a u Dalmaciji pretežno sunčano. Ujutro u unutrašnjosti, a poslijepodne u zaleđu Dalmacije postoji mogućnost za lokalno jači razvoj naoblake praćen kratkotrajnim lokalnim pljuskom i grmljavinom. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren sjeverac, a na Jadranu slaba i umjerena, ujutro na sjeveru i jaka bura. Sa sjevernim vjetrovima doći će do blagog osvježenja. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 15 do 19, a na Jadranu od 22 do 27°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 26 do 31, a na Jadranu od 30 do 35°C.

U petak će posvuda biti pretežno sunčano, u unutrašnjosti uz mjestimice umjerenu naoblaku. U unutrašnjosti će puhati slab sjeverac, a na Jadranu uglavnom slaba bura. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 14 do 18, a na Jadranu od 22 do 26°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 25 do 30, a na Jadranu od 29 do 34°C.

Tijekom vikenda će i dalje biti sunčano, uz postupan porast temperature, osobito u nedjelju kada će ponovo zapuhati južni vjetrovi.