A SAD PRAVO LJETO

Stižu najavljene paklene vrućine!

29.06.2015 u 09:29

Bionic
Reading

Iako će do srijede još ponegdje biti rijetkih grmljavinskih pljuskova, tjedan pred nama obilježit će obilje sunca i sve više temperature. U drugoj polovici tjedna bit će vedro, maksimalne temperature nerijetko će prelaziti 30°C, a u zaleđu Dalmacije kretat će se i do 36°C

U utorak će u cijeloj Hrvatskoj prevladavati sunčano s malom do umjerenom naoblakom i većinom suho. Povećane naoblake bit će prolazno popodne u sjevernim i istočnim predjelima gdje je mala vjerojatnost za poneki grmljavinski pljusak. U unutrašnjosti će puhati slab vjetar sjevernih smjerova, a na Jadranu slaba do umjerena bura i tramontana. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 12 do 16, a na Jadranu od 19 do 23°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 26 do 29, a na Jadranu od 28 do 31°C.

U srijedu će prevladavati sunčano s malom naoblakom ili vedro. Poslijepodne uz umjeren lokalni razvoj naoblake u Gorskom kotaru može biti pokojeg pljuska. U unutrašnjosti će puhati slab vjetar promjenjiva smjera, a na Jadranu slaba bura i tramontana. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 15 do 19, a na Jadranu od 22 do 24°C. Najviša dnevna temperatura u cijeloj zemlji kretat će se od 28 do 32°C.

Od četvrtka pa do kraja tjedna posvuda će prevladavati sunčano i vruće. Manja vjerojatnost za pokoji pljusak postoji još samo u četvrtak u gorju, a zatim će do kraja tjedna biti uglavnom vedro ili s malom naoblakom. Jutarnje temperature u unutrašnjosti će biti od 15 do 20, a na Jadranu više od 20, prema kraju tjedna i do 25. Najviše dnevne temperature posvuda će rasti i bit će većinom od 30 do 33, a krajem tjedna ponegdje u zaleđu Dalmacije i do 36 stupnjeva Celzijevih.

Sunca se osobito treba čuvati od 10  prijepodne do 17 sati poslijepodne kada će UV faktor biti vrlo visok.