OPALILI PO HEP-u

Živi zid prosvjedovao pred HEP-om protiv iskapčanja struje građanima

27.05.2015 u 15:17

Bionic
Reading

Nekoliko desetaka ljudi u srijedu je prosvjedovalo u organizaciji Živog zida ispred zgrade HEP-a u Zagrebu protiv politike iskapčanja struje u Hrvatskoj, zahtijevajući od te državne kompanije da prestane s takvom, kako smatraju, nezakonitom praksom

Sudionici prosvjeda su s transparentima 'Struja je javno dobro, a ne povlastica', 'Civilizacijska sramota je živjeti bez struje u 21. stoljeću', 'Hrvatska elektroprijevara' i 'Ugasite korupciju, upalite svjetlo' uzvikivali 'Dosta je iskapčanja' i 'HNS uhljebi'.

Ministru gospodarstva Ivanu Vrdoljaku poručili su da je pogrebnik gospodarstva, a direktoru HEP-a Željku Šimeku da je uhljeb.

'Gospodine Vrdoljak vi ste ti, a ne Živi zid koji ovaj narod ubija, vi ste pogrebnik hrvatskog gospodarstva u cjelini i kao takvi ste odgovorni za trenutno stanje u državi', poruka je koju je pročitao Mario Gracin, jedan od 40-ak prosvjednika.

Od HEP-a je zatražio da odmah prestane, kako smatra, s nezakonitom i protuustavnom praksom iskapčanja struje ili će Živi zid u suprotnom nastaviti sa svojim 'električnim aktivnostima'.

'HEP je tvrtka koja ne poštuje zakone, Ustav i konvencije o ljudskim pravima, kao ni civilizacijske i moralne norme', rekao je Gracin, dodavši da takva tvrtka koja korisiti privatnu zaštitarsku tvrtku za obavljanje svoje nezakonite rabote više liči na mafijašku organizaciju nego na državnu tvrtku.