'ČESTO SE VIĐAMO'

Goran Štrok pojasnio prirodu ručka s Milanovićem

27.05.2015 u 15:44

Bionic
Reading

Sastanak i ručak u zagrebačkom restoranu AS između premijera Zorana Milanovića i poduzetnika Gorana Štroka, od prije nekoliko dana, vjerojatno bi ostao tajan da novinari u potrazi za Davorom Šukerom na njih nisu nabasali posve slučajno

Je li povod sastanka bila neka nova Štrokova investicija ili su razlozi bili druge naravi nekadašnji vlasnik Jadranskih luksuznih hotela za tportal kaže kako je s premijerom 'dugogodišnji prijatelj'.

'Mi se često viđamo. Znamo se puno prije nego li je on preuzeo SDP i postao premijer. Razgovaramo uvijek kad nam se pruži prilika za to. Kad je u prilici navrati i on kod mene u London. Nije povod ručka bilo ništa konkretno. Jednostavno, mi smo prijatelji i kao takvi se nalazimo. Naravno da sam ja spreman pomoći kad god sam u prilici kao što sam to činio i proteklih dvadesetak godina', kazao je Štrok.

Upitan ima li u vidu kakvu novu investiciju u Hrvatskoj navodi kako je 'uvijek zainteresiran za investicije posebno na Jadranu'.

Ovoga puta, doznajemo, to neće biti hoteli već luksuzni čarter brodova. Nivo četiri do pet zvjezdica namijenjen samo klijenteli s dubokim džepom.

Od automobilskog asa do uglednog biznismena

Goran Štrok je sin narodnog heroja Izidora Štroka. Kao mladić, bio je automobilski as u Jugoslaviji, koji je davne 1977. godine odselio u Englesku. Bavio se različitim poslovima od uvoza–izvoza, bio je savjetnik za izgradnju postrojenja, trgovac nekretninama, mediji su ga često nazivali SDP-ovim tajkunom jer je bio blizak s vrhom te stranke i dok ju je vodio Ivica Račan iako je pomagao mnogima koji su dolazili na Otok. Od Zdravka Tomca do Miomira Žužula. Sredinom 90 tih najprije je kupio hotel u Rijeci a potom i hotele u Dubrovniku koje je 2011. prodao obitelji Lukšić.