BAKLJE UMJESTO ROŠTILJA

'Kako je HDZ ukrao Praznik rada u Vukovaru'

04.05.2015 u 12:51

Bionic
Reading

Vukovarski SDP upozorio je u ponedjeljak da su gradonačenik Vukovara Ivan Penava, HDZ i njihovi partneri ukrali proslavu Praznika rada Vukovarkama i Vukovarcima, onemogućavajući im tradicionalno prvomajsko roštiljanje i SDP-ovu podjelu oko 3.000 porcija graha u park šumi Adica

'Ono što je bilo gotovo nemoguće, dogodilo se. Gradonačelnik Penava, HDZ i njihovi partneri ukrali su nam i proslavu Praznika rada. Park šuma Adica oduvijek je bilo mjesto okupljanja svih Vukovarki i Vukovaraca, mjesto zajedništva, druženja, zabave, što je i suština proslave Praznika rada, da se građani razonode i zabave onako kako sami žele. No ove godine Adica je bila mjesto razdvajanja, stvaranja tenzija i razdora', upozoravaju iz GO SDP-a Grada Vukovara, pitajući se za koga je Adica uređena ako ne za građane.

'Hvaleći se da su uveli nove sadržaje i program proslave Praznika rada, pitamo se jesu li te novine i udaljavanje van kruga Adice građanki i građana koji su htjeli roštiljati uz obitelj i prijatelje, onemogućavanje SDP-ove tradicionalne podjele oko 3000 porcija graha sugrađankama i sugrađanima, razmještanje zabavnog sadržaja (zanimljivog naročito djeci) kilometar ili dva od Adice uz naselje Lužac i napeta atmosfera začinjena paljenjem baklji pojedinih navijačkih skupina, a sve to u organizaciji Grada Vukovara', navode SDP-ovci u priopćenju.

'Pod parolom uvođenja reda i prevencije požara, za gradsku vlast, problem su bili roštilji s četiri ćevapa i dvije pljeskavice, no zato problem nisu bili nekoliko desetaka baklji koje su slobodno gorile ispod drveća u park šumi Adica. I ovo je učinjeno pod sloganom bolje svima, za bolji Vukovar', zaključili su u GO SDP-a Grada Vukovara.