POKVARIO 'NJEGOV' PRAZNIK

Kerum vikao na prolaznika: 'Tko te naručio?'

25.04.2015 u 13:33

Bionic
Reading

Bivši splitski gradonačelnik Željko Kerum ustanovio je svoj vlastiti praznik: svake godine na 25. travnja sazove novinare kako bi obilježio godišnjicu uređenja šetnice na Zapadnoj obali. Simbolično, to uvijek učini ispred kamene ploče na kojoj je uklesano njegovo vlastito ime

'Čast mi je da smo uspjeli napraviti jedan ovakav projekt, ponosan sam i zato ćemo svake godine obilježavati ovaj dan...' govorio je Kerum kada mu je jedan prolaznik dobacio da ga 'nije pravio svojim parama'.

'Tko te naručio? Slučajno si prošao ovuda, je li?' nervozno se izvikao bivši gradonačelnik, a onda opet smireno nastavio:

'Ovo je bio dobar projekt za Split i to su pokazali građani. Obala izgleda kao da je tu već sto godina i žao mi je što nisu napravljeni ljetni vezovi na kojima bi grad uprihodio deset milijuna eura godišnje', kazao je Kerum. Čudom se čudio novinarskim pitanjima o najmanje 80 milijuna kuna namjenskih sredstava za sanaciju odlagališta Karepovac, koje je potrošio upravo na uređenje ove šetnice.
'Karepovac je svoj projekt i nema veze s ovim... Novac postoji', kazao je. Kad je upozoren da je Državna revizija ustanovila da to nije istina, odgovorio je lakonski s 'Pitajte reviziju'.

Gradonačelnika Ivu Baldasara, objavio je, on i njegovih pet vijećnika u Gradskom vijeću više ne podržavaju jer smatraju da u dvije godine nije učinio ama baš ništa. Čini se da ga posebno žuljaju najavljene izmjene Generalnog urbanističkog plana (GUP), u kojima će 'netko dobiti sve, a netko ništa'.

A na predstojeće parlamentarne izbore Kerum opet izlazi, iako je sa svojih tek nekoliko pojavljivanja i nijednim istupom u ovom sazivu Sabora, zapamćen kao najljeniji zastupnik.

'Ako se ne dogovorimo s HDZ-om, ići ćemo samostalno. Sve ovisi o tome kako će reagirati predsjednik stranke, odnosno, mislim da će tu više utjecati gradski ogranak. Situacija je takva da se pitaju ljudi na terenu. Išao bih s njima ako se dogovorimo, a ako ne - idemo sami. Imamo 20 tisuća glasova! HGS je mala, ali parlamentarna stranka, a takva će i ostati.'

Kerum je novinarima najavio da će se obližnji hotel Marjan, stakleno-betonsko čudovište na Zapadnoj obali koje sedam godina čeka obnovu, jednog dana sigurno završiti jer 'svaka roba ima svog kupca'.

'Marjan će se srediti, a tko će biti vlasnik... Ja nažalost neću, ali sve je to politika. Sredilo se sve, pa će i ovaj hotel', kazao je Kerum.

Pojavila se i sestra Nevenka Bečić, vječno nasmijana i dobro raspoložena, pa kazala da će o njenom mjestu na listi za sabor odlučiti predsjednik stranke. 'Ja sam samo poslušni kadar i ne sumnjam u odabir predsjednika Keruma', objasnila je Bečić.