SEKSUALNA OBNOVA

HRT raspisao natječaj za erotsku emisiju

20.04.2015 u 10:10

Bionic
Reading

Bude li sve po planu, osim političke, sportske i duhovne obnove, na HRT-u uskoro bismo mogli imati i erotsku. Naime javni RTV servis objavio je prije desetak dana drugi dio Javnog poziva za nabavu programskih sadržaja od neovisnih proizvođača, a on traje do 25. svibnja te njime traže erotsku emisiju

U pozivu stoji da se traži 'emisija o erotici u kojoj će se na moderan, informativan, provokativan i senzualan način kod gledatelja poticati radost življenja i ljubavi. Strastveno napravljena emisija o strastima, u kojoj voditelji zavode goste i jedni druge'.

Osim zakonskih, u pozivu nema nikakvih drugih ograničenja - jedino se navodi da se emisija ne smije odvijati u klasičnom studiju.

Predviđeno je dvadeset emisija u trajanju od pola sata koje bi se emitirale od 23 sata na HTV-u 3. Iako se teško sjetiti je li HRT ikad imao erotsku emisiju, televizijski almanasi pamte da se na lokalnim TV postajama dug niz godina, potkraj devedesetih i početkom dvijetisućitih, emitirala 'Lizaljka' nastala u produkciji Ri-TV, a vodila ju je Marija Štrajh.

Gledatelji iz Dalmacije, barem oni stariji, pamte pionirsku emisiju tog tipa s kraja osamdesetih na tadašnjem TV Marjanu, 'Ružičasta ukrudba', koja se zbog različitih zakonskih ograničenja u formatu u kakvom je tada išla danas sasvim sigurno ne bi mogla prikazivati.

I dok HTV3 traži erotiku, HTV2 i HTV1 žele: game show, dječji game show, gastro game show, talk show, talent show, late night show, reality, dječji – obiteljski sportski reality, comedy ili skeč show, trivia kviz, kviz znanja...