ODGOVOR GUVERNERU

Milanović: Jamčim, krediti u eurima sigurno neće rasti!

18.04.2015 u 14:07

Bionic
Reading

Premijer Zoran Milanović posjetio je Sinj gdje teku pripreme za 300. Alku. Osvrnuo i na najave guvernera HNB-a Borisa Vujčića da bi mogli porasti krediti u eurima

'Neće rasti, to s punom odgovornošću kažem građanima. Međutim, problem je u tome što su građani jako zaduženi. Nama je privatni dug veći ekonomski i financijski problem nego javi dug. Javni dug je ozbiljna stvar, treba je stalno kontrolirati. mislim da smo sad tu došli do jednog plafona ali privatni dug ljudima sputava potrošnju, naprosto stoji na mjestu. Zato nema šanse da situacija bude lošija od ove kakva je sada, što se kredita tiče,' rekao je Milanović.

Premijer je, podsjetimo porijeklom iz Glavica pored Sinja. U viteškom gradu izrazio je u ime Vlade podršku ovoj tradicionalnoj viteškoj igri. Evo što je izjavio za Hrvatski radio:

'Od srca, jedan doprinos od Vlade i od svih nas narodu Cetinske krajine. nema tu neke matematike, računice. Došli smo vidjeti kako se troši novac poreznih obveznika. 12 milijuna kuna. To je onaj naš mali doprinos kojeg možemo dati,' kaže Milanović.