ŠTRAJK GLAĐU

Glavaš završio u bolnici; 'Spreman je ići do kraja'

09.03.2015 u 15:54

Bionic
Reading

Branimir Glavaš je završio u bolnici nakon što peti dan nije jeo ni pio zbog čega je hitno prebačen u zatvorsku bolnicu u zagrebačkoj Svetošimunskoj ulici. U lošem je stanju, potvrdio je za tportal njegov stranački kolega iz HDSSB-a Josip Salapić

Branimir Glavaš, nepravomoćno osuđen za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u Osijeku 1991. godine, u četvrtak je doveden u istražni zatvor u Remetincu.

Uhićen je nakon odluke Vrhovnog suda da mu se odredi istražni zatvor, a na društvenim mrežama tada je najavio da počinje štrajk glađu.

'Osim što nije uzimao hranu, nije ni pio vodu pet dana, pa je u teškom zdravstvenom stanju.  Ne priznaje ovo što mu se događa i rekao je da je spreman ići do kraja',rekao je za tportal Glavašev stranački kolega iz HDSSB-a Josip Salapić,koji ga je s još jednim HDSSB-ovcem Ivanom Drmićem posjetio u bolnici.

'O svemu smo obavijestili županijski sud', kaže Salapić, dodajući da ćeHDSSB od Ustavnog suda zatražiti da po ubrzanom postupku riješeGlavašev slučaj.

Podsjetimo, Glavaš je najavio da će se Ustavnom sudu požaliti jer je šesti put uhićen uistom slučaju što, kako smatra, narušava povjerenje u hrvatski pravnisustav.

Na pitanje odbija li Glavaš i infuziju, Salapić je samo ponovio da je'Glavašu dosta svega, jer njegova situacija traje deset godina, od čegaje pola proveo po zatvorima'.

Prije nego li je priveden u Remetinec, Glavaš je na društvenim mrežama objavio slijedeću poruku:

'Daljnju pravnu bitku će nastaviti voditi moji odvjetnici, a meni nažalost preostaje jedini način borbe i prosvjeda protiv desetgodišnjih kontinuiranih kršenja građanskih i ljudskih prava zajamčenih Ustavom RH i međunarodnim konvencijama - štrajk glađu, s kojim započinjem ovoga trenutka, odnosno mojim šestim uhićenjem'.