NA OSOBNI ZAHTJEV

Gordana Simonović razriješena iz Upravnog odbora Hine

05.03.2015 u 13:28

Bionic
Reading

Gordana Simonović, članica Upravnog vijeća Hine, razriješena je na osobni zahtjev, a Saboru je predloženo da se umjesto nje imenuje Vladimir Lulić, odlučila je Vlada na zatvorenom dijelu sjednice

Simonović je bila članica Upravnog vijeća Hine, a zbog toga što je istovremeno bila članica Vijeća za elektroničke medije protiv nje je pokrenut i postupak pred Povjerenstvom za odlučivanje o sukobu interesa, o čemu je tportal već pisao.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa krajem prošle godine završilo je postupak protiv Gordane Simonović te je zbog kršenja zakona kažnjena s 12.000 kuna. Iako je tada u očitovanju kazala kako je dala ostavku na funkciju u Hini, Povjerenstvo je tražilo da dokumentima to i dokaže ili će protiv nje pokrenuti novi postupak zbog sukoba interesa.

Simonović je sada i službeno razriješena, a umjesto nje u Upravnom vijeću Hine najvjerojatnije će sjediti Vladimir Lulić, glavni tajnik Hrvatskog novinarskog društva.

Na zatvorenoj sjednici Vlade također je Luka Duvnjak razriješen dužnosti člana Upravnog vijeća Agencije za poljoprivredno zemljište, a Jan Marinac imenovan je novim članom.

Novom pomoćnicom ravnateljice Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom imenovana je Eos Martinac.

U Hrvatski sabor su upućeni prijedlozi za razrješenje dijela članova Nacionalnog vijeća za odgoj i obrazovanje zbog isteka mandata, i to Bojane Hribljan, Ljiljane Radobuljac, Dubravke Miljković, Nikole Pastuovića, Eli Pijace Plavšić, Vlade Prskala i Tomislava Reškovca.

Za nove članove, na temelju provedenog postupka po objavljenom javnom pozivu, predloženi su Vlatka Domović, Goran Sučić, Viktorija Nevistić, Dalibor Sumpor, Josip Kličinović, Ana Štefanec i Marijan Šimeg.

Također je razriješena privremena ravnateljica Zavoda za unapređivanje zaštite na radu Ana Šijaković, a na temelju provedenog javnog postupka po raspisanom javnom natječaju novim ravnateljem je imenovan Vitomir Begović.