PREDSJEDNICA ISPRATILA VOJNIKE

'Nadam se da netko radi dobar roštilj ili čobanac '

04.03.2015 u 11:58

  • +26

Kolinda Grabar Kitarović s hrvatskim vojnicima

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic

Bionic
Reading

U misiju potpore miru u Afganistanu odlazi 2. hrvatski kontingent kojeg je svečano ispratila i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović

U Afganistan odlazi 81 pripadnik Oružanih snaga iz Republike Hrvatske, zajedno s kolegama vojnicima iz Crne Gore, Albanije, BiH i Makedonije pod zapovjedništvom brigadira Stanka Paradžikovića. Ovo je neborbena misija.

Ona obuhvaća pružanje savjeta i pomoći te jačanje sigurnosti u Afganistanu. Nakon 12 godina uspješne misije, Hrvatske oružane snage pokazale su da su obučene za sve izazove pa će tako nastaviti i dalje, ali ovoga puta u miru poručivali su redom govornici koji su im poželjeli puno sreće te zahvalili vojnicima što su odabrali upravo ovaj poziv, među njima i ministar obrane Kotromanović.

RTL Autor: RTL


'Pred vama su višestruke zadaće, da čuvate sebe, svoje kolege, prijatelje, državu i zakone, tradiciju i običaje', rekla je i predsjednica i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH, Kolinda Grabar Kitarović koja je poručila kako će nastaviti pružati podršku Oružanim snagama, razgovarati s Ministarstvom obrane, ali i sa našim vojnicima, te kako će ih prvom prilikom posjetiti u Afganistanu. 'Nadam se da netko radi dobar roštilj ili čobanac jer to nam je već postala tradicija', rekla je predsjednica.