KRUHA POVRH POGAČE

Bivši Kerumov zamjenik tužen za 227 tisuća kuna

02.03.2015 u 14:17

Bionic
Reading

Tri splitske komunalne tvrtke (Promet, Čistoća te Vodovod i kanalizacija) podnijele su sudske tužbe protiv bivšeg dogradonačelnika Jure Šundova jer je tijekom mandata Željka Keruma od njih nezakonito naplatio preko 227 tisuća kuna naknade za rad u skupštinama tih poduzeća. Sa Šundovom su se pokušali dogovoriti mirnim putem, no on je to odbio

Druga bivša zamjenica Željka Keruma, Anđelka Visković, dogovorila je s Turističkom zajednicom grada da će nezakonito primljenih 68 tisuća kuna vratiti u mjesečnim ratama.

Vrijedi napomenuti da je Šundov danas vijećnik u Gradskom vijeću Splita dok je Visković - nakon što se razišla s Kerumom i sa svojom nezavisnom listom osvojila dva vijećnička mjesta - sklopila koaliciju s gradonačelnikom Ivom Baldasarom i potom zaposlena u gradskoj upravi na neodređeno vrijeme.

Sudski sporovi u stvarnosti su repovi postupka koji se vodio pred Povjerenstvom za sprečavanje sukoba interesa, a ono je dvoje bivših splitskih dogradonačelnika globilo s 30 tisuća kuna (Šundov) i 15 tisuća kuna (Visković) jer je utvrdilo da pored svojih plaća nisu smjeli primati nikakve dodatne naknade. No Povjerenstvo nema nikakve mehanizme natjerati ih da novac doista vrate.

Na slučaju je inzistirao vijećnik nezavisne liste Za pametan grad Jakov Prkić te je od komunalnih tvrtki pisanim putem tražio da se izjasne što misle poduzeti kako bi natjerali Šundova i Visković na reakciju. Nakon nekoliko mjeseci čekanja ovih dana dobio je konkretne odgovore.

Jure Šundov angažirao je odvjetnika za ove predmete, a već ranije se izjasnio da ne namjerava vratiti novac jer smatra da mu pripada po odluci bivšeg gradonačelnika Miroslava Buličića još iz 2005. Ako izgubi sporove, osim 227 tisuća kuna, morat će platiti i zatezne kamate.