NAGRADA ZA NEZAKONITO POSLOVANJE

Ravnatelju Pučkog učilišta otpremnina od 1,2 milijuna kuna

27.09.2009 u 11:24

Bionic
Reading

Zoran Vlašić, ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta koje je u vlasništvu Grada Zagreba, smijenjen je prije dva dana zbog sumnje u nezakonitosti u radu, no dobit će 1,2 milijuna kuna otpremnine, a sljedećih šest mjeseci i dosadašnju plaću od 35 tisuća kuna

Zoran Vlašić jedan je u nizu povlaštenih namještenika koji razotkrivaju skandalozan stav države: za loš i nezakonit rad isplaćujemo nagradu u milijunskim iznosima. Uprava HEP-a dovela je tvrtku u dugove, smijenjeni su zbog sumnje u zloupotrebu položaja, a dobit će ukupno 4,2 milijuna kuna otpremnine. Vlada je bila nezadovoljna i sa šefom Zračne luke Zagreb pa ga je smijenila, ali i on dobiva nagradu od 1,5 milijuna kuna otpremnine.

Bivši ravnatelj Pučkog učilišta imao je plaću gotovo dvostruko veću od mjesečne zarade rektora Zagrebačkog sveučilišta, koji dobiva oko 20 tisuća kuna, i 5 puta veću od prosječne plaće ravnatelja škole koji dobiva približno 8 tisuća.

Ravnatelj Vlašić imao je gotovo istu plaću kao i šef Croatia osiguranja Hrvoje Vojković, koji dobiva 36 tisuća kuna mjesečno.

Skupina zaposlenika poslala je anonimno pismo državnom odvjetniku Mladenu Bajiću, ministru unutarnjih poslova Tomislavu Karamarku te šefici državne revizije Šimi Krasić u kojem upozoravaju na sumnjive poteze njihova ravnatelja.

Vlašić je, upozorili su u pismu policiji, u Pučkom otvorenom učilištu zaposlio bližu rodbinu. Na funkciji vodeće osobe Opće službe zaposlio je svoga brata Antu Vlašića, a kao knjigovotkinju je zaposlio svoju šogoricu Gordanu Rašić. Šogorica Rašić sada studira Visoku školu na Pučkom otvorenom učilištu.

Udruga informatičara Sabirnica, čiji je predsjednik Zoran Vlašić, a tajnik njegov sin Goran Vlašić, programe edukacije iz informatike održavala je u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta.

Vlada će, kažu u Banskim dvorima, u Pučkom otvorenom učilištu provesti reviziju poslovanja jer sumnjaju u iniz nezakonitosti'. Procjenjuju, međutim, da će istraga biti otežana jer je, kažu, Vlašić nedavno prijavio policiji da je netko provalio u Pučko učilište i ukrao 'važne dokumente', piše Jutarni list.