NOVA PREVIRANJA

Antunović se kandidirala za šeficu zagrebačkog SDP-a

25.09.2009 u 07:13

Bionic
Reading

Željka Antunović kandidirala se za predsjednicu zagrebačke gradske organizacije SDP-a, potvrdila je Jelena Pavičić-Vukičević, predsjednica izborne komisije za provođenje unutarstranačkih izbora u gradu Zagrebu

Antunović je svoju kandidaturu dostavila još prije dva dana, dakle uoči sjednice Predsjedništva SDP-a na kojoj je donesena politička odluka da se unutarstranački izbori odgađaju do završetka predsjedničkih izbora, a što bi u subotu trebao formalno i potvrditi Glavni odbor stranke.

Antunović o svojoj kandidaturi, piše Jutarnji.hr, nije obavijestila članove Predsjednišva stranke. Isticanjem kandidature za predsjednicu zagrebačkog SDP-a Antunović je postala konkurent Milanu Bandiću, koji se također kandidirao. Antunović je sinoć bila nedostupna za objašnjenje svoje kandidature, budući da je na službenom putu izvan zemlje.

Njezin postupak neki tumače kao jasan znak da Bandić definitivno ide u predsjedničke izbore. U tom slučaju, naime, Bandić ispada iz igre jer će biti isključen iz stranke, a u utrci za šefa zagrebačkog SDP-a ostat će Antunović te Davor Bernardić i Ivo Jelušić koji su se također kandidirali. Rok za podnošenje kandidature istekao je sinoć u ponoć, te bi u utrci za čelnika zagrebačkog SDP-a, nakon što se nastavi izborna procedura, trebali ostati samo oni kandidati koji su do sinoć poslali valjane kandidature.