IMENOVANJA

Zatvorena sjednica Vlade: Emil Tedeschi umjesto Pejkovića

29.01.2015 u 13:15

Bionic
Reading

Vlada je na zatvorenoj sjednici donijela niz kadrovskih izmjena, i to u Upravnom odboru Nacionalne zaklade za potporu učeničkom i studentskom standardu čijim je članom postao Emil Tedeschi umjesto Mladena Pejkovića. Do promjena je došlo i u Agenciji za investicije i konkurentnost te u povjerenstvima za provođenje dubinske analize rashoda državnog proračuna Republike Hrvatske

Novi je član Upravnog odbora Nacionalne zaklade za potporu učeničkom i studentskom standardu, koji se imenuje na prijedlog Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Emil Tedeschi, a dosadašnji član Mladen Pejković razriješen je na osobni zahtjev.

Kao predstavnici Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja i Ministarstva pravosuđa Anka Mrak Taritaš i Orsat Miljenić imenovani su članovima Upravnog vijeća Agencije za investicije i konkurentnost


Kao predstavnik Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Staša Skenžić imenovan je članom Upravnog odbora Fonda za stipendiranje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata

Razriješen je dio dosadašnjih te su, kao predstavnici nadležnih ministarstava i institucija, imenovani novi predsjednici i članovi povjerenstava za provođenje dubinske analize rashoda državnog proračuna Republike Hrvatske.

Tako su razriješene Marina Nekić i Kristina Ferara Blašković, dosadašnje članice Povjerenstva za analizu rashoda za subvencije. Darko Oračić imenovan je novim članom, kao predstavnik Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, a Ivana Fain članicom kao predstavnica Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, javljaju iz Vlade.

Na osobni zahtjev razriješena je Maja Vehovec, dosadašnja predsjednica Povjerenstva za analizu sustava zdravstva te je Šime Smolić imenovan novim predsjednikom, kao predstavnik ekonomskih institucija. Također je razriješena dosadašnja članica Jadranka Pavković te je Nevenka Kovač imenovana na tu dužnost, kao predstavnica Ministarstva zdravlja.

U Povjerenstvu za analizu poslovanja agencija, zavoda, fondova i drugih pravnih osoba s javnim ovlastima razriješena je dosadašnja članica Zrinka Starešinić te je Natalija Mataić imenovana novom članicom, kao predstavnica Ministarstva poljoprivrede.

Ivo Novokmet imenovan je, kao predstavnik Ministarstva branitelja, članom Povjerenstva za analizu poreznih rashoda, a Dinka Jurković razriješena je te dužnosti.