JELENA PAVIČIĆ VUKIČEVIĆ:

'Neću kod Bandića na konzultacije, no voljela bih ga vidjeti'

23.10.2014 u 12:35

Bionic
Reading

Dok će se Sandra Švaljek brinuti za funkcioniranje Bandićeve garniture u gradskoj upravi, red među Bandićevim gradskim vijećnicima trebala bi provoditi Jelena Pavičić Vukičević, šefica kluba Bandićevih zastupnika. Ova bivša SDP-ovka, koja je u prošlom mandatu bila zamjenica gradonačelnika, danas je pred novinarima progovorila o situaciji u gradu

Bandićeva zamjenica iz prošlog mandata priznala je da nije očekivala uhićenje svog bliskog suradnika. 'Kao i sve ostale, i mene su uhićenja iznenadila iako smo bili svjesni da se vode određene istražne radnje. Mnogi su moji kolege davali izjave, no ništa nije upućivalo na to da će se priča razvijati u ovome smjeru. U tome mandatu, od 2009. do 2013, radili smo najbolje što smo mogli u izrazito teškim okolnostima, kad smo svi bili izbačeni iz stranke, a u Skupštini nismo imali nijednog zastupnika', kazala je Jelena Pavičić Vukičević.

S obzirom da je potvrdila da su njeni kolege bili na razgovorima, novinari su je upitali jesu li istražitelji razgovarali i s njom. 'O tome ne mogu govoriti. Kao što znate, svi oni koji idu na takve razgovore potpisuju izjavu o tajnosti', rekla je bivša Bandićeva zamjenica.

Pavičić Vukičević trenutno ne vidi razloga da ide na konzultacije kod Bandića u Remetinec, ali podsjeća da je bila njegova suradnica 18 godina.

'Neću ići na konzultacije, ali rado bih ga vidjela', poručuje Pavičić Vukičević.

Upitana vjeruje li u Bandićevu nevinost, kazala je: 'Ne bih to posebno komentirala, vidjet ćemo kako će se razvijati situacija. On će sa svojim braniteljima imati priliku iskazati svoju obranu i nadam se da će to uspješno odraditi.'

I Jelena Pavičić Vukičević pokušala je odbaciti spekulacije o tome da proračun za 2015. neće proći i da će se Skupština morati raspustiti.

'Ne bojim se da nećemo imati potporu. Mislim da će vrijeme pokazati i da ćemo pokazati da mislimo ozbiljno. Svi su se klubovi sastali i odlučili smo da ćemo zajedničkim snagama raditi u korist naših sugrađana. Proračun za 2015. je naš imperativ i samo smo na to koncentrirani', kazala je Pavičić Vukičević.

Novinari su je upitali što će sada biti s kapitalnim projektima u gradu, posebice s gospodarenjem otpadom.

'Plan gospodarenja otpadom je usvojen i on je do daljnjeg na snazi. Gradska upravna tijela će sigurno postupati po planu koji je usvojila skupštinska većina, no rekla bih nešto drugo - ovu godinu vjerojatno ćemo završiti sa sedam milijardi kuna proračuna. Nažalost u sljedećoj godini, s obzirom na najavu poreznih reformi, ulazimo s 6,5 milijardi kuna. To je značajno smanjenje i znači da će zbog fiskalne politike ove države mnogi projekti doći u pitanje', kazala je Pavičić Vukičević.