NOVO DISTANCIRANJE

Josipović prigrlio Milanovićevu suparnicu Željku Antunović

23.10.2014 u 11:43

Bionic
Reading

Željka Antunović, nekadašnja visokopozicionirana SDP-ovka koju je aktualni predsjednik SDP-a i hrvatske Vlade marginalizirao, osobno nam je potvrdila da je angažirana u izbornoj stožeru Ive Josipovića za predsjedničke izbore gdje će voditi operativne poslove

Tako je izborni stožer Ive Josipovića pojačan za još jedno zvučno ime uz Tamaru Obradović Mazal, šeficu stožera i Mladenku Šarić, glasnogovornicu kampanje. Što je točno u opisu posla voditeljice operativnih poslova u izbornom stožeru, Antunović nije željela podrobnije elaborirati. No kratko je objasnila zašto se pridružila izbornom stožeru aktualnog predsjednika.

'Zato što vjerujem u Ivu Josipovića i podržavam ga i smatram da u turbulentnoj situaciji u Hrvatskoj trebamo čovjeka poput njega, koji nije sklon konfliktima nego dijalogu i zagovara pravednije društvo', kazala je Antunović. Naglasila je da angažman u kampanji Ive Josipovića nikako nije njezin povratak u politiku i u slučaju pobjede Ive Josipovića na izborima,ne planira zasjesti na neku funkciju na Pantovčaku.

Angažmanom Željke Antunović koju je u političku mirovinu spremio upravo Zoran Milanović očito je da se Ivo Josipović želi distancirati od premijera i SDP-a koji u javnosti trenutačno imaju izrazito negativnu percepciju. Podsjetimo, Željka Antunović u SDP-u je od 1996. kada se njezina Socijaldemokratska stranka koju je vodio Antun Vujić ujedinila s SDP-om. Tijekom godina brzo je napredovala obnašajući niz visokih stranačkim funkcija, a bila je i vijećnica u gradskoj skupština Grada Zagreba i saborska zastupnica.

Nakon dolaska SDP-a na vlast postala je potpredsjednica Vlade, a jedina je žena koja je bila ministrica obrane od osamostaljenja Hrvatske. Bliska je suradnica prvog predsjednika SDP-a Ivice Račana. U stranci mu je bila zamjenica, a nakon njegove smrti postala je i vršiteljica dužnosti predsjednice SDP-a. Tijesno je za svega 53 glasa izgubila stranačke izbore za šefa SDP-a od Zorana Milanovića. Ubrzo nakon poraza počinje njezin pad. Zbog neslaganja s Milanovićevom politikom, a posebice 'narušenim zajedništvom unutar stranke', 15. ožujka 2008. na sjednici Glavnog odbora SDP-a podnijela je ostavku.

Njezin definitivan politički pad uslijedio je nakon što je izgubila izbore za predsjednika Gradske organizacije SDP-a Grada Zagreba od Davora Bernardića koji je imao svesrdnu pomoć vjernih Milanovićevih suradnika. Tada je izjavila i da su ona i predsjednik SDP-a 'dva svijeta'. I sada je predsjednik Josipović angažira u svom izbornom stožeru.