STIGLA PROMJENA VREMENA

Jaka kiša nad Hrvatskom, snijeg u gorju

22.10.2014 u 07:43

Bionic
Reading

Jutros oko 2 sata s područja Alpa, gdje pada vrlo gust snijeg, na područje Hrvatske stigao je nestabilan zrak, te sa sobom donio promjenu vremena

U većem dijelu zemlje danas se očekuju jaka kiša, mjestimični pljuskovi s grmljavinom, zahlađenje i jak vjetar sjevernih smjerova koji može imati i olujne udare, javlja Crometeo.

U višim predjelima će pasti i malo snijega, a može ga biti i u područjima oko 500 metara nadmorske visine.

Poslijepodne će kiša u većem dijelu unutrašnjosti oslabjeti i prestati, a moguće je i djelomično razvedravanje s kraćim sunčanim razdobljima.

Temperatura zraka u noći i rano ujutro još od 8 do 15°C, a tijekom dana u većini mjesta između 6 i 11 Celzijevih stupnjeva, u gorju i niža.

Zbog naglih padalina očekuju se i gužve u prometu, osobito u većim gradovima.

HAK savjetuje vozačima da na put kroz gorska područja ne kreću bez zimske opreme. Zbog olujnih udara vjetra, dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice u oba smjera otvorena je samo za osobna vozila.

Područje Osječko-baranjske županije rano jutros zahvatilo je olujno nevrijeme s vjetrom na udare više od 110 kilometara na sat. Mnogo je srušenih stabala, a bilo je i prekida javne rasvjete. Poplavljen je podvožnjak u Belome Manastiru, a na autocesti Slavonika olujni vjetar srušio je svjetleće stupiće kod odmorišta Ivan dvor.

Uskoro opširnije