NAJAVIO IZLAZAK NA IZBORE

Bandić: Žao mi je što Grad nije dao više novca udruzi 'U ime obitelji'

27.09.2014 u 18:19

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je na Trgu bana Jelačića svojim potpisom podržao referendumsku inicijativu o promjeni izbornog sustava Građanske inicijative "U ime obitelji", nakon toga je novinarima najavio samostalni izlazak na parlamentarne izbore, a na pitanje hoće li se kandidirati za predsjednika Republike odgovorio je "Ne, vi ćete se kandidirati".

Poručio je da "ide na parlamentarne izbore 2015. pobijediti", te da neće koalirati niti s jednom strankom koja je, kako je rekao, "Hrvatsku stavila na koljena i na prosjački štap - ni SDP niti HDZ, pa nisam izlazio iz SDP-a da s njima koaliram".

Na primjedbu novinara da, ako uspije referendum Građanske inicijative "U ime obitelji", neće ni smjeti koalirati, Bandić je odgovorio da nema potrebe za koaliranjem jer on "koalira s građanima".

Upitan hoće li osnovati političku stranke ili će ići na parlamentarne izbore s neovisnom listom, Bandić je kratko odgovorio - "sve u svoje vrijeme".

"Nitko vam ovako ne odgovara kao ja, a zašto, zato što ja nemam predsjednika partije da će mene nazvati i reći što sam ja rekao", izjavio je Bandić dodavši kako je upravo on "taj čovjek koji 15 godina upravlja s pola Hrvatske, koji je pet puta zaredom pobijedio u Zagrebu".

Na pitanje je li Grad nešto platio inicijativi "U ime obitelji" zato što je na njihovim plakatima za referendum grb Grada Zagreba, Bandić je odgovorio niječno dodavši da Grad Zagreb financira tu, kao i svaku drugu, udrugu, odnosno da s devet milijuna kuna finacira 400 udruga. Dodao je da je Željka Markić za udrugu dobila 120.000 kuna kao što je dobio GONG i druge udruge u skladu s programom te da podupire udruge po programima. Napomenuo je da mu je žao što Grad nije dao više novca inicijativi "U ime obitelji", ali da to i ne znači da im neće dati. Opovrgnuo je da Grad financira tiskanje letak inicijative "U ime obitelji" dodavši da im Tržnice Zagreba naplaćuju štandove po 2200 kuna kao i svima drugima.

Bandić kaže da spomenutu referendumsku inicijativu "treba podržati svaki razuman čovjek kojemu je u interesu razvoj hrvatske pluralne političke scene, demokracija unutarstranačkog života i budućnost bogate i prosperitetne Hrvatske.

"Uvjeren sam da će referendum proći, a podupirem ga iz jednog jedinog razloga zato što sam prije 14 mjeseci to isto primijenio u izborima za gradonačelnika Grada Zagreba, točnije za Gradsku skupštinu", izjavio je.

Zagrebački gradonačelnik ustvrdio je kako će "to što smo prije 15 ili 16 mjeseci napravili u Gradskoj skupštini kao drugome parlamentu ove zemlje, napraviti za 14 mjeseci i u izborima za hrvatski parlament jer će, uvjeren sam, građani Republike Hrvatske to honorirati kao što su honorirali Zagrepčani".