SVE VIŠE SUNCA; PREKO +30

Nevrijeme je za nama: vraća nam se ljeto

31.07.2014 u 09:45

  • +4

Splićanke na plaži

Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj

Bionic
Reading

Nakon niza dana s natprosječnim, pa i rekordnim kišama, vrijeme će se prema kraju tjedna, a osobito početkom sljedećeg, postupno stabilizirati. Bit će sve više sunca i sve toplije, a od utorka ponovno možemo očekivati pravo vruće ljeto, najavljuju prognostičari

U petak će u unutrašnjosti biti djelomice, a na Jadranu pretežno sunčano. U unutrašnjosti te ponegdje na Jadranu, uglavnom njegovom zaleđu, mjestimice će biti jačeg razvoja oblaka i lokalnih pljuskova s grmljavinom, ali slabije jakosti nego proteklih dana. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren sjeveroistočnjak, na Jadranu slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak. Jutarnje temperature u unutrašnjosti će biti od 15 do 20, a na Jadranu od 19 do 24°C. Najviše dnevne u unutrašnjosti će se kretati od 23 do 28°C, na Jadranu do 30°C.

U subotu će u unutrašnjosti biti djelomice sunčano, no mjestimice uz pojačanu naoblaku moguć je poneki lokalni pljusak, i to uglavnom u zapadnim i gorskim predjelima. Na Jadranu će biti pretežno sunčano, tek ponegdje uz malu naoblaku. Vjetar će posvuda biti slab. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 15 do 20, a na Jadranu od 20 do 25°C. Najviša dnevna kretat će se od 25 do 30°C.

HT: Saniraju se posljedice nevremena

'Zbog iznimno nepovoljnih vremenskih prilika koje su u posljednjih sedam dana zahvatile veći dio zemlje, Hrvatski Telekom bilježi povećan broj prijava kvarova i smetnji u pružanju usluga. Angažirali smo sve interne i vanjske resurse te su naši stručnjaci neprekidno na terenu, kako bi kvarovi bili otklonjeni u najkraćem roku. Učinit ćemo sve kako bi našim korisnicima u što kraćem roku omogućili kvalitetno i nesmetano korištenje usluga. Korisnicima zahvaljujemo na razumijevanju i strpljivosti', priopćili su iz HT-a.


U nedjelju će posvuda biti pretežno sunčano, ali u zapadnoj unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu mjestimice uz pojačanu naoblaku moguća je kratkotrajna kiša ili lokalni pljuskovi. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 14 do 19, a na Jadranu od 20 do 25°C. Najviša dnevna kretat će se od 27 do 32°C.

U ponedjeljak će u unutrašnjosti biti nešto nestabilnije pa će biti djelomice sunčano uz mjestimice pojačanu naoblaku te slabu kišu ili lokalne pljuskove. Na Jadranu će uglavnom biti pretežno sunčano, tek ponegdje uz umjerenu naoblaku. U unutrašnjosti će puhati slab sjeverozapadnjak, na Jadranu slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 13 do 18, a na Jadranu od 20 do 25°C. Najviša dnevna kretat će se od 27 do 32°C.

Tijekom utorka vrijeme će se stabilizirati pa će, prema trenutnim prognostičkim materijalima, do kraja tjedna posvuda biti pretežno sunčano, a tek ponegdje u unutrašnjosti postoji mogućnost za lokalne poslijepodnevne nestabilnosti.