NIJE BAŠ KAKO SE PRIČA

Deset proizvoda IKEA-e koji su jeftiniji u Grazu nego u Zagrebu

29.07.2014 u 16:14

Bionic
Reading

Odlasci preko granice u Austriju i Italiju i kupnja u IKEA-i još malo pa će za građane Hrvatske biti prošlost. Problemi s carinom, skrivanjem stvari po boksevima autobusa i niječno kimanje glavom na Bregani na upit 'Nešto za prijaviti?', otišli su u zaborav ulaskom u EU, a od 21. kolovoza, kada jedan od najpoznatijih švedskih brendova otvori svoju robnu kuću nadomak Zagreba, trebali bi prestati i šopingirati u Austriji i Italiji. Usporedili smo aktualne hrvatske i austrijske kataloge, i u fotogaleriji pogledajte koji su proizvodi i dalje povoljniji u obližnjoj IKEA-i u Grazu

IKEA je danas predstavila hrvatski katalog koji na naslovnici jamči da će cijene navedene u njemu biti identične ili niže, a nikako više, narednih godinu dana.

Šveđani najavljuju kako će njihovi proizvodi biti jeftiniji u Hrvatskoj nego u regionalnim IKEA-ma, ali kako to obično biva, riječ je marketinškom triku koji u cijelosti ne odgovara istini.

Iz kataloga smo izvukli deset proizvoda, a ima ih i više, koji su još uvijek jeftiniji u Austriji nego u Hrvatskoj. Naravno, ima i obrnutih slučajeva.

Ovo je za slučaj da vas put nanese prema u Grazu, jer u ukupan trošak treba uzeti u obzir i gorivo, putarinu i prije svega vrijeme...