STROŽE OD 1. KOLOVOZA

Lažni humanitarci besplatno se voze autocestom

24.07.2014 u 23:41

Bionic
Reading

Pravi smo majstori kako pronaći načina za voziti se besplatno autocestom, primjerice prema Slavoniji, navodi HRT, podsjećajući da se takva mogućnost mogla realizirati prijavom prijevoza humanitarne pomoći za poplavljena područja - odlukom Hrvatskih autocesta (HAC) dobijete besplatan prijevoz

Pojedinci nažalost takvo što zloupotrebljavaju. Novinar HRT-a Kornat Vilović pokazao je kako izgleda realno varanje djelatnika HAC-a i kako se iz Zagreba do Slavonskog Broda praznim prtljažnikom automobila, dakle bez humanitarne pomoći provozate recimo na ručak...

'Do sada smo izdali 23.213 odobrenja, s tim da je u početku akcije bilo 5.765 odobrenja za osobe koje su se evakuirale s tog područja, a sve ostalo su oni koji su prevozili humaniratnu pomoć', rekao je Mario Juzvišen, direktor sektora za cestarinu HAC-a.

U HAC-u kažu da će se od 1. kolovoza pravila postrožiti. Više neće svi moći podnositi zahtjev za besplatnu vožnju autocestom, već isključivo preko Crvenog križa, Caritasa ili Ministarstva socijalne politike i mladih.

Koliki je udio lažnih humanitaraca u dosadašnjih dva milijuna kuna nenaplaćenih cestarina svi skupa možemo samo nagađati.

U videoprilogu pogledajte besplatnu vožnju. HTV vjeruje da će ipak pronaći način da plate vožnju HAC-u i zapravo zaustave takve malverzacije.