NOVI RED VOŽNJE

HŽ na području Zagreba ukinuo 51 vlak

09.07.2014 u 07:00

Bionic
Reading

Krajem svake školske godine, Zagrepčani, ali i građani Zagrebačke županije koji koriste vlakove HŽ-a u smjeru istok - zapad i obrnuto susreću se s ukidanjem vlakova što izaziva dodatnu nervozu pri odlasku na posao i s posla

Manji broj vlakova znači i veće gužve u preostalima koje voze, a ove godine u HŽ-u su napravili neviđenu pogrešku pa su u razdoblju kada ljudi idu s posla u smjeru zapada u terminu od 16:50 sati do 18:18 minuta ostavili rupu u kojoj inače voze tri vlaka. Izazvalo je to ogromnu gužvu i bijes građana koji za mjesečne pokaze izdvajaju nemali novac.

U HŽ-u priznaju pogrešku i navode kako 'stručne službe HŽ Putničkog prijevoza rade na rješavanju tog problema i dodatni će vlak biti uveden u najkraćem mogućem roku'.

U razdoblju od 4. srpnja pa do 25. kolovoza, HŽ je na relaciji Dugo Selo - Savski Marof – Harmica od ukupno 99 vlakova broj vlakova reducirao za 22 (20 na cijeloj relaciji i dva na dijelu relacije), a na relaciji Harmica - Savski Marof - Dugo Selo od ukupno 105 vlakova, broj vlakova smanjen je za 29 (26 na cijeloj relaciji i tri na dijelu relacije).

Za usporedbu s prošlim ljetom, na relaciji Dugo Selo - Savski Marof - Harmica od ukupno 98 vlakova, u ljetnim mjesecima vozilo je 18 vlakova manje, a na relaciji Harmica - Savski Marof - Dugo Selo od ukupno 105 vlakova, vozilo je 20 vlakova manje.

U HŽ-u navode kako svake godine smanjuju broj vlakova tijekom ljetnih mjeseci te da zbog godišnjih odmora, kao i zbog školskih praznika u ljetnom razdoblju vlakove koristi oko 28 posto manje putnika u odnosu na ostatak godine.