PRAVDA ZA SVE

I vukovarski Stožer opalio po Josipoviću

04.07.2014 u 13:01

Bionic
Reading

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara zatražio je od predsjednika Ive Josipovića da se založi za ukidanje ureda bivšeg predsjednika, navodi se u priopćenju

Iz Stožera navode da se predsjednik 'Pantovčaka', kako ga opisuju, Ivo Josipović zalaže za pravdu, a šuti na nepravdu nanesenu Jovanoviću, Liniću i jednom od Ostojića jer i oni nisu dobili svoj ured nakon odlaska s funkcije.

'Iako se borimo sa štetama od poplava, gospodarskom krizom, bijelom kugom, nezaposlenošću, smanjenjima braniteljskih primanja, odlaskom mladih ljudi trbuhom za kruhom, suludim zakonima i kršenjem istih od strane vlasti te nas stalno uvjeravaju da novca nema i deložiraju nam obitelji s malodobnom djecom, s obzirom na to da milijune trošimo na ured bivšeg predsjednika 'Pantovčaka', Stipu Mesića, zalažemo se da sramotu dovedemo do kraja te na isti način osnujemo po jedan ured za smijenjene ministre. I oni su sklopili mnoge kontakte koji su sigurno jednako vrijedni za Hrvatsku kao i Mesićevi. Gdje da sve te važne ljude primaju Jovanović, Linić i Ostojići?!', pitaju se iz Stožera za obranu hrvatskog Vukovara.

Pozivaju predsjednika Josipovića na 'pravdu za sve' te s ironijom traže da se založi za otvaranje dodatnih ureda za sve bivše ili, bez ironije, zatraži da se ukinu svi nepotrebni i sramotni uredi! 'U pet godina mandata u korist Hrvata niste učinili ništa konkretno – ništa. Evo prilike', poručuju iz Stožera.

Baš kao što Mesić, nastavljaju, ima pravo na osobnog vozača i službeno osobno vozilo, pravo na tjelesnu zaštitu te pravo na korištenje opremljenih uredskih prostorija primjerenih za obavljanje aktivnosti i organizaciju sastanaka te dva državna službenika koji mu obavljaju administrativne i ostale službeničke poslove, tražite pravdu za sve! Ili zatražite ukidanje ove sramote, navode u priopćenju. Podsjetili su ga na izjave iz 2012, kad se u javnosti glasno založio za preispitivanje osnova postojanja ovakvog ureda te jasno tvrdio da mu isti po završetku mandata neće trebati i pitaju stoji li još uvijek iza svojih izjava.

'Doduše, uspjeli ste u vrlo kratkom vremenu progurati zanimljiv ugovor HRT–a sa ZAMP-om, čiji ste idejni kreator, a vjerujemo da ste u stanju progurati i ovako značajnu uštedu u teškim vremenima', navode iz Stožera za obranu hrvatskog Vukovara. Zapitali su se, kad su već na temi ZAMP-a, je li 1992. preuzeo hrvatski dio novca SOKOJ-a i je li ga uplatio na račun ZAMP-a ili je isti nestao poput slavnih australskih čekova?