KOLAPS NA DALMATINI

Zbog snijega desetak prometnih nesreća

18.12.2008 u 15:07

Bionic
Reading

Gust snijeg koji od jutra neprestano pada u Lici stvorio je velike probleme u prometu. Iako je sva strojna mehanizacija stavljena u pogon, cestari su većinu prometnica počeli čistiti tek od podneva

Na stotinu kilometara ličke dionice autoceste Zagreb - Split, najviše zbog kolnika neočišćenog od snijega, u prijepodnevnim satima dogodilo se šest prometnih nesreća u kojima nije bilo ozlijeđenih, ali su vozila znatno oštećena, piše Slobodna Dalmacija.

Četiri putnika kod čvora Gospić pravom su srećom ostala neozlijeđena kad je vozilo s kolnika otklizalo u duboki jarak uz cestu.

Na autocesti kod Lovinca jedan je autobus izgubio kontrolu i udario u zaštitnu ogradu, a putnici su, srećom, neozlijeđeni, te su prebačeni u drugi.

Cijelo jutro promet autocestom bio je ograničen na 40 km/h jer su službe za održavanje upozoravale vozače na sklizak kolnik i zimske uvjete.Mnoga sela u gornjoj Lici snijeg je prometno odsjekao.

Na plitvičkom području uvedena je zabrana prometovanja za teške kamione, na Zavižanu vije snježna mećava uz više od pola metra snijega, a meteorolog Ante Vukušić ostao je zameten u najvišim predjelima Sjevernog Velebita.