NEPOŽELJNA EMISIJA

Hloverka konačno ukida 'Latinicu'

01.09.2009 u 08:54

Bionic
Reading

Najveće iznenađenje predstojeće jesenske sheme HTV-a, koja starta 15. rujna, moglo bi biti ukidanje 'Latinice'. O tome se naveliko šuška po Prisavlju, a kao glavni razlog navodi se predsjednička kandidatura autora i urednika emisije Denisa Latina

Hloverka Novak-Srzić, glavna urednica Informativnog programa, navodno je svojim pomoćnicima već rekla da Latinica ne može biti na programu javne televizije ako Latin ustraje u svojoj utrci za predsjednika, koju je najavio u novinama. Na izravan upit Jutarnjeg.hr hoćemo li Latinicu gledati ili ne, Hloverka Novak-Srzić rekla je da je trenutačno na službenom putu, dodavši da će se sve znati sljedećeg tjedna.

'Kada bi se zbog moje predsjedničke kandidature ukinula 'Latinica', bila bi to povreda mojih ustavnih prava. Mnogi su, naime, proteklih tjedana najavili da žele biti predsjednici države, a, koliko znam, nitko zbog tih najava još nije dobio otkaz', izjavio je Denis Latin, koji smatra da ga predsjednička kandidatura nimalo ne bi omela u profesionalnom obavljanju novinarskog posla.

'U protivnom, svi oni koji su najavili kandidaturu trebali bi istog trena prestati raditi svoje poslove. Dakle, Nadan Vidošević mora dati otkaz u HGK, a Ivo Josipović više ne smije dolaziti na fakultet', kaže Latin i podsjeća da predsjednička kampanja službeno počinje tek kad kandidati prikupe i predaju 10.000 potpisa.