Hrvatska POSJETIO I FILM FESTIVAL

Bandić Vukovaru darovao rabljene autobuse

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i njegov vukovarski kolega Željko Sabo večeras su pred otvaranje 3. Vukovar film festivala na zajedničkoj konferenciji za novinare potvrdili da će se Grad Zagreb odazvati na akciju Solidarnost za Vukovar, u sklopu koje su hrvatski gradovi pozvani da pomognu obnovi i razvoju Vukovara

Milan Bandić je tom prigodom darovao dva rabljena autobusa Gradu Vukovaru, uz obećanje da će se o eventualnim kvarovima brinuti Grad Zagreb. Zagrebački Crveni križ darovao je je stotini vukovarskih mališana sedam dana zimskog boravka u Domu na Sljemenu, a zagrebački Zavod za javno zdravstvo je donirao Gradu Vukovaru uređaj za monitoring peludi.

Bandić je najavio da će Grad Zagreb obnoviti kolnik i pločnike u oko 600 metara dugoj Bosanskoj ulici. Zagrebački gradonačelnik je najavio konferenciju za novinare u četvrtak prije podne, na kojoj će detaljnije izvijestiti javnost o tome kojim kategorijama stanovništva i kojem broju učenika će Grad Zagreb darovati besplatne udžbenike za ovu školsku godinu.

'Mi bismo svima osigurali besplatne udžbenike, kako smo činili četiri godine, a zatim je vlada dvije godine preuzela taj posao i sada ga prekinula. Jednostavno nije bilo vremena ni tehničkih mogućnosti da u proračunu osiguramo sredstva za nabavku udžbenika svim zagrebačkim učenicima', rekao je danas u Vukovaru Bandić.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još