DRAGUTIN LESAR

'Glupo je uvoditi outsourcing u javne i državne službe'

29.04.2014 u 13:43

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatskih laburista - stranke rada Dragutin Lesar izjavio je danas, komentirajući prijedlog predsjednika Republike Ive Josipovića, da je konsenzus političkih stranaka oko bitnih pitanja moguć, ali prije predstavljanja prijedloga konsenzusa o njegovu sadržaju vlast treba razgovarati s drugim strankama.

Ako se želi uspostaviti konsenzus, nužna je inicijativa vladajuće većine u Saboru i Vlade. Nećemo prihvatiti da netko oblikuje nekakav prijedlog, donese ga u Sabor i pozove na izglasavanje konsenzusa, istaknuo je.

Lesar se time osvrnuo na Josipovićev prijedlog da se pokuša postići konsenzus političkih stranka o reformama mirovinskog i zdravstvenog sustava, te regionalne i lokalne samouprave.

Najavu uvođenja outsourcinga u javne i državne službe Lesar je pak nazvao 'glupim prijedlogom'. Ne može se na tome uštedjeti uz tvrdnju da će zaposlenima ostati ista prava, da će država uštedjeti, a privatnik zaraditi, rekao je.

Ustvrdio je kako je 'očito riječ o sprezi pojedinaca iz izvršne vlasti i privatnog kapitala'. Želi se otvoriti novo područje privatnog poduzetništva na teret poreznih obveznika, kazao je.

Na upit novinara da komentira tvrdnju potpredsjednika Vlade Branka Grčića o upitnoj financijskoj stabilnosti države, Lesar je predložio Grčićevu smjenu 'kako bi se hrvatska financijska situacija stabilizirala'. To bi bio jedan od logičnijih poteza, dodao je.